joi, 4 aprilie 2013

Imi place portocala, nu si "coaja de portocala"!


In timpul sarcinii, modificarile hormonale sunt cele care cauzeaza retentia de lichide, aparitia celulitei si a vegeturilor, alterari ale microcirculatiei de la nivelul pielii. Primul pas: nu trebuie sa facem o obsesie din asta, miracolul pe care il vom aduce pe lume merita! Doi: printr-o dieta echilibrata si variata (carne slaba, lactate, legume si fructe prospete, cereale integrale), printr-o alimentatie corespunzatoare si efectuand zilnic miscare si/sau gimnastica (cea acvatica este foarte benefica), bineinteles, doar la recomandarea medicului, vom reusi sa ne pastram un aspect fizic placut si un bun tonus mental.
Este foarte important ca in perioada sarcinii si a alaptarii sa optam pentru folosirea produselor care contin ingredienti naturali si care nu dauneaza nici organismului nostru, nici organismului copilului.

Plante care ajuta la diminuarea celulitei
Pentru diminuarea vergeturilor si a celulitei, este bine sa efectuam, in fiecare zi, un masaj bland, nu agresiv, la nivelul zonei afectate (in niciun caz la nivelul abdomenului si sanilor).

Uleiuri permise:
  • Cele care hidrateaza si tonifica, aplicate 1-2 ori pe zi: ulei de masline, ulei din samburi de struguri, unt de shea, de cacao;
Atentie la uleiurile esentiale care trebuie evitate pe perioada sarcinii. Se pot adauga eventual 2-3 picaturi de ulei esential din lemn cedru de virginia, lavanda sau trandafir in 20 ml ulei de baza. Sau 3 parti de otet de mere adaugate in o parte ulei de masaj. Uleiurile esentiale trebuie sa fie naturale si de calitate superioara. Cele inferioare nu numai ca nu au nicio actiune, dar pot aparea si efecte adverse nedorite! Este recomandabil sa folosim uleiurile esentiale dupa perioada sarcina, si in niciun caz in primul trimestru!

Articol preluat de pe mamica urbana

Sursa foto slide: aici

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER