Servicii

Naturopatie
Naturopatia (sau stiinta autovindecarii) este ramura medicinei complementare care are la baza stimularea capacitatilor proprii ale organismului de echilibrare (din punct de vedere fizic, psihic, emotional), de regenerare si vindecare, folosind tehnici naturale.
Naturopatia priveste individul ca pe o entitate fizica, psihica, emotionala, sociala, profesionala; incearca sa descopere cauzele profunde si reale ale bolilor (si nu sa trateze doar simptomele); analizeaza acumularea de toxine (exo si endogene) la nivelul organismului si caile de detoxifiere; incearca sa restabileasca forta vitala a corpului.
Pentru pastrarea sau restabilirea homeostaziei (echilibrului interior) al organismului ) naturopatia utilizeaza tot ce ne pune la dispozitie, cu generozitate, natura: alimente naturale, vii, bogate in principii nutritive; forta vindecatoarea a aerului, marii, a soarelui; apifitoterapia (tratamentul cu plante si produse apicole), gemoterapia (tratamentul cu germeni, care actioneaza profund, la nivel celular); restabilirea echilibrului energetic prin reflexoterapie si acupunctura; tehnici de relaxare, de respiratie profunda, pentru inlaturarea efectelor negative ale stresului asupra corpului nostru; masaj si drenaj limfatic pentru eliminarea toxinelor si imbunatatirea circulatiei limfei; kinetoterapie (terapia prin miscare); restabilirea echilibrului psihoemotional prin psihoterapie.
Deci naturopatia este in primul rand o medicina profilactica, care ne ajuta sa ne pastram sanatatea si tineretea, sa prevenim imbatranirea prematura, sa ne crestem in mod natural imunitatea, sa prevenim aparitia bolilor; aceasta se realizeaza prin recomandari privind un stil de viata sanatos, o alimentatie adecvata si naturala, prin terapii naturale. In cazul persoanelor care au deja anumite afectiuni, tehnicile naturopatiei, alaturi de tratamentele clasice, ajuta la diminuarea simptomatologiei si prevenirea aparitiei complicatiilor sau recaderilor.
Apifitoterapie
Reprezinta tratamentul cu plante si produse apicole pentru:
 • prevenirea aparitiei unor afecțiuni cauzate de o dieta deficitara
 • un stil de viata nesanatos
 • stimularea imunitatii nespecifice a organismului, cresterea rezistentei la diferite infectii virale si bacteriene
 • prevenirea imbatranirii celulare premature –adica prevenirea aparitiei bolilor degenrative cardio-asculare, neurologice, osteo-articulare
 • in cazul prezentei unor boli acute sau cronice, sustinerea organismului cu plante si produse apicole, alaturi de medicatia alopata, pentru atenuarea simptomatologiei si prevenirea complicatiilor.
Deci apifitoterapia este un aliat de nadejde atat pentru omul sanatos, cu rol profilactic, pentru imbunatatirea calitatii vietii psihice si fizice, cat si in cazul aparitiei unor afecțiuni, cu rol curativ, fara efecte adverse si cu efecte benefice pe termen lung.
Gemoterapie
Parte a terapiilor naturale, consta in administrarea de extracte gemoterapice (macerate hidro-glicero-alcoolice) obtinute din partile tinere ale plantelor (muguri, mladite, boboci, seminte, seva), aflate in faza de diviziune celulara.
Gemoterapia este una dintre cele mai puternice terapii naturale, cu efecte sigure si eficace, practic lipsite de efecte adverse si contraindicatii, care detoxifica, dreneaza, reface, restabileste echilibrul celular.
Poate fi administrata incepand cu varsta de sugar, femeilor insarcinate, persoanelor cu diferite afectiuni acute si cronice.
Medicul stabileste cure periodice de 1-3 luni sau chiar 6 luni (in cazul afectiunilor cronice).
Biorezonanta
Un test simplu, neinvaziv si rapid, cu o mare valoare preventiva, care ne evalueaza starea de sanatate prin determinarea unor parametri fizici si mentali.
Poate fi efectuat:
- persoanelor sanatoase, la care se pot determina anumite carente, deficite, tulburari functionale; in cazul unor afectiuni aflate in stare latenta (fara manifestari) se trage un semnal de alarma !
- persoanelor cu diferite afectiuni, in special cronice, degenerative; la acestia, adoptarea unui stil de viata corespunzator si a unor terapii cu plante si produse apicole impiedica evolutia bolii sau aparitia complicatiilor.
Se obtin o serie de rapoarte ce dau indicii despre:
 • prezenta toxinelor (metale grele, radiatie electromagnetica, pesticide, nicotina)
 • deficitul unor vitamine si minerale, a antioxidantilor
 • starea de hidratare a organismului, prezenta hipoxiei, pH
 • analiza starii diferitelor organe si aparate (SNC, cardio-vascular, respirator, osos)
Pe baza acestor rapoarte, se pot institui:
 • scheme de tratament cu plante si produse apicole pentru tratarea diferitelor deficiente sau afectiuni
 • scheme de alimentatie sanatoasa
De cele mai multe ori, schimbarea stilului de viata, adoptarea unei alimentatii sanatoase, renuntarea la unele obiceiuri nocive (fumat, alimentatie tip fast-food), cure periodice de detoxifiere, imbunatatirea digestiei, mai multa miscare (de preferat in aer liber), respectarea orelor de odihna, eliminarea efectelor negative ale stressului asupra organismului au rezultate excelente asupra sanatatii (fizice, psihice, emotionale) cu imbunatatirea rapida a starii generale.
Iridologie
Se spune ca “Ochii sunt oglinda sufletului” !
Intr-adevar, ochii ne dezvaluie, daca stim sa-i privim asa cum trebuie, indicii pretioase referitoare la corpul nostru fizic, psihic si emotional.
Iridologia este stiinta care studiaza harta irisului si a pupilei; astfel, in functie de structura, culoarea si diferitele marcaje ale irisului, de forma si deformarile pupilei, obtinem informatii despre:
 • capacitatea de recuperare dupa o boala
 • predispozitiile mostenite de la parinti (atentie, mostenim predispozitia si nu boala)
 • partile slabe si cele puternice ale organismului
 • gradul de intoxicare (cu toxine endo si exogene)
 • circulatia periferica si centrala, circulatia limfatica
 • starea psihica (tendinta anxietate, depresie, astenie, etc).
In functie de rezultate, medicul poate oferi pacientului recomandari utile referitoare la alimentatie, hidratare, miscare fizica in functie de predispozitiile si tulburarile prezente la nivelul irisului; in acest fel putem preveni aparitia unor boli sau cronicizarea unor afectiuni.
Reflexoterapie si reflexoterapie polarizata
2 metode eficiente de echilibrare energetica la nivel fizic, psihic, emotional !
Ele asigura eliminarea eficienta a toxinelor, imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice, ameliorarea digestiei, stimularea functiilor intregului organism cu deblocarea circuitului energetic in corp; ne relaxeaza, ne detensioneaza, ne imbunatatesc dispozitia.
Se recomanda efectuarea a 2 - 3 sedinte de reflexoterapie pe saptamana, in cure de 10-12 sedinte.

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER