miercuri, 27 februarie 2013

Tratament naturist pentru diabet



Diabetul zaharat este o afectiune cronica caracterizata prin nivele ridicate ale glucozei in sange (hiperglicemie).

Reprezinta una dintre cele mai frecvente boli cronice ale secolului XXI, care afectează în prezent un numar impresionant de oameni din întreaga lume; poate aparea la orice varsta si, netratat la timp si corect, produce complicatii grave: afectiuni cardiovasculare (cardiopatia ischemica, hipertensiunea, ateroscleroza, arteriopatii obliterante, accidente vasculare cerebrale si coronariene); afectare oculara (retinopatia diabetica); afectare renala (nefropatie mergand chiar pana la insuficienta renala); afectare nervoasa (neuropatia) ; scaderea imunitatii organsimului; tulburari de dinamica sexuala si de fertilitate.

Ceea ce este grav este faptul ca prevalenţa diabetului este în continuă creştere, si de aceea ar trebui sa ne punem intrebarea: DE CE? Nu cumva este influenta negativa a unui stil de viata nesanatos, cu o alimentatie dezorganizata, bogata in calorii dar saraca in nutrienti, a lipsei de miscare, a unei vieti intr-un mediu poluat, stressant, hiperaglomerat, unde abunda productia de radicali liberi-aceste molecule atat de nocive organismului, care stau la baza imbatranirii precoce, a bolilor cronice (inclusiv diabet), a afectiunilor cardio-vasculare, a bolilor neurodegenerative (Parkinson, Alzheimer), a bolii canceroase. Alte cauze si factori declansatori sunt reprezentati de componenta ereditara, infectiile virale, tulburarile autoimune.

Diabetul zaharat poate fi de tip 1 (celulele pancreasul nu produc suficienta insulina, in general apare la varste tinere) si tip 2 (organismul nu poate utiliza in mod eficient propria insulina produsa de pancres, specifica varstei adulte).
Diagnosticul de diabet presupune urmarea unui tratament (oral sau injectabil) pe toata durata vietii; stilul de viata are si el o importanta deosebita. Drumul nu este usor; un stil de viata sanatos+ un tratament alopat corect + un tratament naturist cu produse cu proprietati terapeutice reale, care au la baza studii stiintifice si clinice, ne pot ajuta sa tinem boala sub control, sa impiedicam aparitia complicatiilor.

TRATAMENT RECOMANDATE IN DIABET
  • Momordica charantia (castravetele amar) ajuta la stabilizarea valorilor glicemiei si prevenirea complicaţiilor dibetului (obezitate, cataracta)
  • Gymnema sylvestre (planta originara din zona Asiei si Africii), are efecte de inhibitie a absorbtiei glucidelor la nivel intestinal si stimularea secretiei de insulina ; stimulează regenererea celulelor beta-pancreatice; diminua colesterolul sanguin
  • Frunzele de măslin reduc glicemia, scad valorile colesterolului şi trigliceridelor; previn complicatiile vasculare
  • Frunzele de dud au efect hipoglicemiant prin inhibarea unor enzime din metabolismul glucidic.
  • Ginsengul (Panax ginseng) ajuta la normalizarea glicemiei prin stimularea secretiei pancreatice de insulina; are si actiune tonica, energizanta la nivel fizic si psihic
  • Extractul de afine si catina cu rezultate foarte bune in normalizarea valorilor glucozei sanguine; in plus, este o sursa excelenta de vitamine, minerale, antioxidanti
  • Schinduful regleaza glicemia si colesterolul (prin reducerea absorbţiei glucozei şi grăsimilor la nivel intestinal)
  • Frunzele de salvie, de nuc, de dud negru, de urzica au efecte hipoglicemiante
  • Frunzele de anghinare si cicoarea regleaza glicemia (prin stimularea functiei de transformare a zaharurilor in glicogen si depozitarea lui la nivelul ficatului)
  • Tecile de fasole se utilizeaza pentru echilibrarea glicemiei
  • Beta-glucan, o fibra solubila ce se gaseste in ovaz, peretele celular al algelor; ajuta la controlul nivelului glucozei si colesterolului sanguin.
  • Suplimentele cu crom sunt benefice, ajuta la echilibrarea nivelului glicemiei si in plus scade si apetitul pentru dulce.
  • Studii recente demostreaza rolul important al consumului de migdale atat in prevenirea, cat si in tratamentul diabetului; ele normalizeaza nivelul de glucoza sanguina (prin imbunatatirea sensibilitatii organismului la insulina) si al colesterolului rău; previn aparitia bolilor cardiovasculare.
  • Consumul de usturoi, ceapa, masline, morcov, fasole este benefic bolnavilor de diabet, avand o usoara actiune hipoglicemianta.

Toate aceste plante cu actiune de echilibrare a valorilor glicemiei pot fi utilizate sub forma de ceai (2-3 cani/zi), tincturi, capsule, in doze strict individualizate; ele sunt in general administrate persoanelor cu diabet zaharat tip 2, alaturi de medicatia hipoglicemianta orala.
Aceste tratamente trebuie recomandate si supravegheate strict de catre medicul diabetolog in colaborare cu fitoterapeutul, pentru a evita variatiile bruste ale glicemiei sanguine.
Dr Ruxandra Constantina 
Medic specialist medicina familie
apifitoterapie, gemoterapie, biorezonanta, iridologie, reflexoterapie
Centrul terapii naturiste SANAVIT CONSULT
Tel.: 0733.29.93.55
Facebook: SanavitConsult




Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER