miercuri, 13 februarie 2013

Tineretea si sanatatea depinde de gene sau de stilul de viata?



  revidox, stilvid, imbatranire,

 De ce imbatranim? Cum putem creste speranta de viata?
Imbatranim din momentul in care ne nastem. Imbatranirea este un proces degenerativ progresiv, cu o acumulare graduala de efecte fizice negative care genereaza o slabire a organismului si-l fac vulnerabil in fata bolilor. Acest lucru este rezultatul unor procese inevitabile de uzura, insa rapiditatea cu care acestea inainteaza poate sa fie influentata de capacitatea organismului de a preveni si repara daunele aferente acestui proces natural. Practic, imbatranirea se datoreaza unui program genetic, durata vietii fiind dependenta de gene iar codul genetic modificandu-se si el sub actiunea agresiunilor, radicalilor liberi mentionati mai sus.

Mecanismele imbatranirii au inceput sa fie elucidate. Se poate trai intr-o forma extraordinara mult timp, prevenind rigorile varstei: printr-o alimentatie sanatoasa si nutritiva, printr-o activitate fizica, printr-o viata afectiva activa, destinsa si lipsita de stres. Fiecare particica din corpul nostru imbatraneste in maniera sa si in ritmul sau. Plamanii, vasele sangvine si articulatiile sunt atinse mai rapid. Creierul este mai rezistent, la fel ca si pielea.
Organismul poarta inscris in nucleul celulelor noastre linia vietii. Suntem programati sa traim 110, 120 de ani.

Alimentatia este deosebit de importanta in lupta cu imbatranirea. Din pacate, alimentatia din acest moment nu mai asigura protectia necesara organismului; acest lucru se datoreaza atat scaderii calitatii alimentelor dar si cresterii numarului de factori cu potential agresiv asupra organismului.
Ce mancam se poate transforma intr-o sursa de radicali liberi, motiv pentru care este nevoie de actiunea antioxidantilor in combatarea proceselor de imbatranire si imbolnavire.
Restrictia calorica intr-un proces controlat de pana la 30%, cu o dieta variata, poate prelungi durata de viata cu pana la 40-50 de ani. Acelasi efect se poate obtine prin stimularea familiei de gene SIRT1, care codifica sirtuinele, numite si “gene ale longevitatii” ce permit cresterea ratei de viata a celulelor. Acest lucru se realizeaza practic prin administrarea unei capsule de Revidox - Revidox – Stilvid zilnic, pe o durata de cel putin un an. 

Sanatatea noastra (fizica, psihica, emotionala) este rezultatul interactiunii dintre terenul genetic mostenit, la care se adauga influenta factorilor externi ai mediului in care traim, plus influenta stilului propriu de viata.
Primul factor - mostenirea genetica- poate fi influentat putin sau deloc in acest moment al dezvoltarii medicinii. Stilul de viata are mai multe componente printre care si factorii externi ai ambientului in care traim - de multe ori este foarte greu, aproape imposibil sa reducem poluarea atmosferica, sa diminuam cantitatea de aditivi chimici adaugate produselor de ingrijire corporala si pt gospodarie, sa reducem cantitatea de pesticide din alimente, sa reducem radioactivitatea, sa ne schimbam zona in care locuim. Avem la dispozitie celelalte componente ale stilul nostru de viata (alimentatie, odihna, miscare, echilibru psihic, emotional, fizic etc) asupra carora putem actiona pe deplin, astfel incat sa devina aliatii nostri in „lupta” pentru pastrarea sanatatii, tineretii si frumusetii organismului nostru, atat la interior, cat si la exterior.

Sa nu uitam ca gena mostenita de la parinti si respectiv predispozitia pentru anumite afectiuni are o pondere destul de mica (de ex. 3-5% dintre cancerele de san si 10% dintre cancerele de ovar au determinism genetic),  si chiar si asa, printr-un stil de viata sanatos si prin consumul regulat de suplimenti alimentari de calitate (antioxidanti, antiinflamatori, etc), nu este obligatoriu sa facem boala; in schimb sunt multi alti factori cu importanta covarsitoare (pozitiva/negativa) asupra sanatatii noastre: alimentatie, obiceiuri nocive (fumat, alcool in cantitate mare, droguri), sedentarism, stress, poluare, radioactivitate, etc.
Organismul nostru este supus permanent unui proces de degradare si moarte celulara si, in paralel, refacere si geneza de noi celule. Pana la varsta de 20 ani predomina procesele de geneza, formare, dupa aceasta varsta...incepem sa imbatranim, chiar daca la acel moment suntem in forta maxima fizica si psihica.

Imbatranirea este un process continuu si ireversibil; putem insa sa incetinim acest proces sau sa prevenim o imbatranire prematura actionand asupra principalilor factori care il influenteaza din stilul de viata:
  • alimentatie sanatoasa (predomina legume, fructe, verdeturi proaspete, cat mai putin prelucrate termic, se evita alimentele si bauturile din comert, aditivate si pline de E-uri);
  • administrarea constanta si regulata de suplimente nutritive ce contin antioxidanti, antiinflamatori precum Revidox - Revidox – Stilvid , ale carui substante active sunt capabile sa neutralizeze efectele nocive asupra organismului generate de radicalii liberi, previn si incetinesc deteriorarea oxidativa (stresul oxidativ) din corpul nostru si ne pastreaza sanatatea, vitalitatea si frumustea (interna si externa).
  • combaterea sedentarismului si efectuarea de miscare zilnic (cel putin 30 minute de mers in ritm alert);
  • eliminarea din viata noastra a unor obiceiuri nocive;
  • respectarea orelor de odihna;
  • gandire pozitiva;
  • folosirea terapiilor alternative pentru eliminarea stressului (masaj terapeutic, reflexoterapie), etc.
 Astfel, putem creste durata de viata si calitatea acesteia prin adoptarea unui stil de viata sanatos, reducerea pe cat posibil a surselor de radicali liberi din jurul nostru si prin consumul de suplimenti nutritivi precum Revidox - Revidox – Stilvid .

Revidox – Stilvid are o formula unica patentata, avand urmatoarele componente active: extract integral de sambure de struguri supus unui proces controlat de transformare (acesta conduce la cresterea de 2.000 ori a concentratiei de extract de strugure), extract integral de rodie si selenium.
Compusii Revidox – Stilvid actioneaza sinergic, completandu-se si potentandu-se in actiunea antiimbatranire, antiinflamatorie si antioxidanta. Protectia vizavi de radicalii liberi se face prin mai multe cai, sinergia acestor componente permite actiunea la nivelul tuturor liniilor de protectie antioxidanta a organismului.

Beneficiile REVIDOX – STILVID ?
  • Protejeaza materialului genetic nuclear (ADN), ferindu-l de mutatii, creste cu 20% expresia genelor SIRT 1 – genele longevitatii
  • Cardioprotector (este un vasodilatator arterial; se opune expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct miocardic; din 1985 se stie ca are  efect anti-trombotic)
  • Revidox – Stilvid scade nivelul sangvin al colesterolului total si al trigliceridelor (este de 10-20 de ori mai puternic decat vitamina E in protectia antioxidativa a LDL-colesterolului). Efect demonstrat prin studii clinice realízate de al doilea institut de profil din lume – CSIC (Consiliul Superior de Investigatii Stiintifice din Spania). 
  • Antioxidant (potential antioxidant de 50 de ori superior vitaminelor C si E la un loc) – scade stresul oxidativ cu 182%
  • Antiinflamator
  • Preintampina ridarea si imbatranirea pielii, mentinandu-i elasticitatea si tineretea
  • Protectie asupra fibrelor elastice ale pielii si depigmentant (puternica actiune impotriva petelor);
  • Efect protectiv fata de boala Alzheimer si boli neuro-degenerative
  • Previne si combate eficient osteoporoza
REVIDOX – STILVID se distinge de restul produselor care se pretind din aceeasi gama prin:
CALITATEA: Prin patentul Revidox – Stilvid se pot obtine concentratii sigure si unice;
SECURITATEA: Existenta studiilor in vitro si in vivo cu Revidox – Stilvid prin care s-a demonstrat securitatea si activitatea biologica; Prin aceste studii s-a demonstrat si faptul ca Revidox – Stilvid nu are efecte adverse si nici interactiuni medicamentoase, fapt care ajuta extrem de mult in cazul pacientilor cu polimedicatie (poliafectiuni) care nu sunt tocmai putini.
EFICACITATEA: Extractele obtinute prin acest patent demonstreaza ca dozele atinse au efecte benefice asupra sanatatii.
REVIDOX – STILVID nu prezinta efecte adverse si nici interactii medicamentoase;

Practic, principalele actiuni Revidox – Stilvid sunt:
  • Incetinirea procesului de imbatranire celulara, prin stoparea oxidarii celulei; diminuarea stresului oxidativ prin neutralizarea a pana la 50% din RL care se produc zilnic in organism; stimularea familiei de gene SIRT 1, care codifica sirtuinele sau genele longevitatii
  • Protectie cardio-vasculara: prin efectul antioxidant, prin scaderea nivelului sanguin al colesterolului total si al trigliceridelor , prin vasodilatatie arteriala
  • Protectie fata de boli neuro-degenerative (Parkinson, Alzheimer)
  • Protectie anticancer-protejeaza materialul genetic nuclear (ADN) de mutatii
  • Protectie contra osteoporozei
  • Efect antiaging – previne ridarea si imbatranirea prematura a pielii, mentinandu-i elasticitatea si fermitatea; reduce aparitia petelor 
Este foarte important de stiut ca de multe ori folosirea produselor necertificate si nestudiate, chiar daca sunt suplimente nutritive natural, poate genera sau agrava o tendinta respectiv o boala existenta.

Revidox – Stilvid este un produs anti-aging de ultima generatie atat la nivel cardiovascular, cerebral dar si la nivelul deramatologic, actionand la nivelul fiecarei celule. Studiile dermatologice efectuate cu Revidox – Stilvid au aratat imbunatatirea calitatii pielii, reducerea numarului si adancimii ridurilor, reducerea petelor, luminozitate, scaderea rugozitatii.

Prin prisma mecanismelor sale complexe de actiune il putem folosi ca supliment in orice boala de tip degenerativ.Astfel, Revidox – Stilvid incetineste procesul de imbatranire celulara (la nivelul intregului organism – organe: inima, plamani, creier, ficat, pancreas, piele, etc), reducand semnele de imbatranire din interior.
  
Recomandare de administrare Revidox-Stilvid
 Modul de administrare Revidox – Stilvid este o capsula pe zi, pe o durata de minim 1 an pentru a putea si simti efectele benefice asupra intregii stari de sanatate. Acesta se adreseaza conform studiilor deja efectuate persoanelor de peste 30 de ani (acesta este momentul in care apar primele semne ale procesului de imbatranire). In acelasi timp, poate fi folosit de catre orice persoana peste 18 ani supusa unei perioade stresante sau cu expunere crescuta la surse de radicali liberi (fumat, poluare, privare de somn, stress emotional si fizic, bronzare, etc).  
Dr Ruxandra Constantina 
Medic specialist medicina familie
apifitoterapie, gemoterapie, biorezonanta, iridologie, reflexoterapie

Medica RD, 0734 410 417
  1. Buna, imi puteti spune cum ar trebui administrat REVIDOX pentru un barbat cu varsta de 38 ani? Am inceput sa iau aceste pastile in urma cu 8 luni. Multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER