marți, 29 iulie 2014

Iridologia - intre stiinta si minciuna

Revin cu acest subiect referitor la ce ne poate oferi o examinare a irisului, ce date adevarate ne poate furniza. Asta pentru ca tot mai multi oameni, disperati de atatea analize efectuate, de atatea tratamente urmate, cauta MIRACOLUL DIAGNOSTIC in iridologie; si apeleaza la persoane care nu au nici macar minime cunostinte de medicina, care isi permit sa puna diagnostice (de multe ori eronate) si sa prescrie tratamente naturiste fara nici o legatura cu afectiunea existenta . 
Examenul irisului ne poate furniza date exacte si corecte referitoare la :
  • structura corpului nostru (slaba-medie-buna), in functie de care organismul reactioneaza la diferiti stimuli externi, la microorganisme; ea determina si rezistenta organismului, capacitatea de recuperare dupa o boala,
  • predispozitiile mostenite de la parinti (atentie, mostenim predispozitia si nu boala)
  • partile slabe si cele puternice ale organismului
  • gradul de intoxicare (cu toxine endo si exogene)
  • circulatia periferica si centrala
  • starea psihoemotionala (tendinta anxietate, depresie, etc).
Trebuie sa stim ca noi ne nastem cu aceasta structura, care nu se schimba de-a lungul vietii, nu o putem influenta, nici macar cu tratamentele prescrise de asa-zisii naturopati.

Este iridologia o metoda sigura de diagnostic? In nici un caz nu este o metoda de diagnostic, ea ne ofera o evaluare a starii de sanatate, a parametrilor fizici si psihici; ne trage niste semnale de alarma pe care, daca stim sa le interpretam, sa tinem cont de ele, pot preveni multe boli.
Si toate acestea pot avea loc doar printr-o simpla schimbare a stilului de viata, a alimentatiei.

Iridologia moderna este o metoda deosebit de utila pentru evaluarea starii noastre generale de sanatate; este o metoda deosebit de eficienta in profilaxie, deoarece pacientul poate primi recomandari utile referitoare la alimentatie, hidratare, miscare fizica in functie de predispozitiile si tulburarile prezente la nivelul irisului; in acest fel putem preveni aparitia unor boli sau cronicizarea unor afectiuni.

Nu uitati ca singura persoana care va poate da diagnostic, recomandari si tratamente -fie ele si naturiste- este medicul; nimeni si nimic nu pot inlocui anii de studiu si experienta clinica a unui medic. 

Restul este poveste!

Dr. RUXANDRA CONSTANTINA
Medic specialist medicina familie, apifitoterapie, biorezonanta, iridologie
Cabinet consultanta  naturopata 0734 410 417

        
Sursa foto: aici

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER