sâmbătă, 23 august 2014

Terapiile naturiste si infertilitatea

Tot mai multe cazuri de infertilitate la cupluri tinere, fara probleme deosebite de sanatate. Poate de multe ori stressul este o cauza, greu de "eliminat" sau "tratat". Terapiile naturiste sunt benefice in aceste cazuri; atrag insa ATENTIA ca tratamentul trebuie individualizat, recomandat si supravegheat de catre un medic apifitoterapeut; se imbina o dieta adecvata cu tratamentele cu plante, produse apicole, gemoterapia, plus sedinte reflexoterapie, reflexoterapie polarizata, terapii relaxare.

Extractele gemoterapice sunt de un real folos pentru creşterea fertilităţii atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. În caz de sterilitate feminină pot fi folosite extractul din mlădiţe de zmeur+ extractul din amenţi de salcie+extractul din mlădiţe de merişor; in caz de sterilitate masculină, sunt indicate extractul din seminţe de frasin+extractul din mlădiţe de sequoia+extractul din amenţi de stejar. Tratamentul, în cazul ambelor sexe, durează cateva luni şi se poate relua după o pauză.

Se pot utiliza si extracte de branca ursului, lemn-dulce, cretisoara, galbenele, coada-soricelului, angelica sinensis, schinduf, rhodiola rosea, ginseng; ulei peste, ulei bio presat la rece de susan, de canepa, din samburi de struguri. 


Sa nu uitam ca numai un tratament complex, personalizat, o colaborare stransa intre medic si pacient are sanse de succes !
·         
Dr. RUXANDRA CONSTANTINA
Medic specialist medicina familie, apifitoterapie, biorezonanta, iridologie
Cabinet consultanta  naturopata 0734 410 417



Sursa foto: aici



Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER