vineri, 27 martie 2015

NU MAI PIPAITI PAINEA DIN GALANTAR



Am intrat in UE. Incercam sa ne civilizam, desi asta nu inseamna ca si reusim.
Inainte de „intrarea” in lumea civilizata, vanzatoarea ne dadea painea si lua banii cu aceeasi mana; la fel, taia mezelurile si le impacheta fara a purta manusi.
Acum, vanzatorii sunt obligati sa respecte normele de igiena.
Ce facem insa cu acei cumparatori care traiesc inca in evul mediu ?
Azi ma duc intr-un supermarket sa cumpar paine; este expusa in pe galantare, livrata direct din cuptor. Noi, cumparatorii, avem la dispozitie niste „ustensile” speciale cu care sa ne alegem painea si sa o punem in pungi. Un domn trecut de prima tinerete, intrat pe jumatate in vitrina unde era expusa painea, a incercat vrea 3-4 exemplare, cu manuta lui „curata”, dupa care le-a lasat unde erau, nesatisfacut probabil de textura lor; in momentul in care l-am apostrofat politicos sa-si puna in punga lui acele paini pipaite de el, a ripostat ca nu a facut asa ceva, mai ramanea sa-mi spuna ca am avut halucinatii vizuale !
Dincolo de aspectul deloc hilar al acestui gest, destul de des intalnit in supermarketuri, care denota o lipsa acuta de civilizatie si educatie, ce vina avem noi, cumparatorii care ne alegem cu paini incercate si contaminate cu diferiti microbi ?
Sa nu uitam ca mainile noastre poarta o multime de germeni, chiar daca ei nu se vad: pot produce insa o multime de boli, de la simple raceli pana la gripe, hepatita de tip A, infectii digestive, parazitoze, meningita.
Si tot pe mainile nespalate  intalnim si bacteria E. coli din fecale !

Haideti sa ne civilizam, oameni buni, de bunul nostru simt, ca si de educatia noastra, depinde sanatatea noastra, dar si a celor din jur !

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER