joi, 12 mai 2016

Cum sa avem o buna imunitate


Traim momente dificile; pe de o parte imunitatea noastra are de suferit si este tot mai scazuta (din cauza alimentatiei plina de conservanti chimici, a poluarii, a stresului fizic si psihic), pe de alta parte medicamentele clasice, inclusiv antibioticele, sunt recomandate si administrate abuziv (in doze tot mai mari, pe perioade tot mai lungi de timp).
Rezultatul ? Imunitatea se prabuseste, apar tot mai multe reactii adverse nocive pentru organism, se dezvolta micro-organisme rezistente la antibioticele uzuale.



Ce este de facut ? In primul rand este absolut necesar sa ne intarim imunitatea nespecifica a organismului printr-o alimentatie cat mai naturala (atat cat este posibil in conditiile actuale), bazata mult pe legume, fructe si verdeturi proaspete, pe proteine de calitate (peste, curcan, oua de tara, branza capra, sana/chefir), cereale integrale, fibre, antioxidanti; pe respectarea orelor de odihna (care se scurteaza mereu); pe limitarea efectelor distructive ale stresului asupra corpului nostru fizic si psihic (miscare in aer liber, exercitii de relaxare, meditatie, respiratie profunda, reiki, yoga); si, nu in ultimul rand, cure periodice cu extracte naturale imunomodulatoare –echinaceea, ulei chimen negru, astragalus, reishi - dar terapia trebuie recomandata si supravegheata de catre un medic, in caz contrar riscati perturbarea sistemului imun !



Va recomand sa utilizati varianta naturista la antibioterapia clasica – antibioticele naturale; acestea au efecte deosebit de puternice asupra diferitilor germeni (bacterii, ciuperci, virusuri, paraziti); au avantajul ca nu ataca si bacteriile bune, saprofite, nu dezvolta rezistenta; administrate corect, nu au efecte negative asupra organismului uman.

Uleiurile esentiale (de cimbru, eucalipt, te-tree, scortisoara, busuioc, oregano) inhiba dezvoltarea unor bacterii deosebit de raspandite in zilele noastre (streptococ, stafilococ, Klebsiella, E.coli), virusuri (inclusiv virusul gripal, virusul hepatitei); au si actiune antiparazitara, antifungica.
Se administreaza sub forma de combinatii de uleiuri esentiale, tinctura, capsule, iar pentru copii se utilizeaza siropuri ce contin uleiuri esentiale; durata tratamentului este in general 10-15 zile.


Echinaceea este una dintre cele mai utilizate si benefice plante cu actiune imunostimulatoare, antibiotica, antivirala; poate fi administrata sub forma de tinctura, comprimate (ce contin extract de echinaceea), suc proaspat stabilizat; doza si timpul de administrare trebuie recomandate de medicul apifitoterapeut; tratamentul dureza in general 30 zile, cu pauza; sau 10 zile/luna, timp de 3 luni.

Argintul coloidal este considerat unul dintre cele mai puternice şi eficace antibiotice naturale; are un spectru foarte larg de actiune, actionand contra a mai mult de 600 agenti patogeni, inclusv acei germeni virulenti care au dezvoltat rezistenta la antibiotice uzuale.

Mierea de albine, prin continutul ei deosebit de valoros (glucoza, fructoza, enzime, vitamine, saruri minerale, acizi organici), are proprietati de stimularea a imunitatii generale, antibacteriene si antivirale, vitaminizante.



Mierea de Manuka, o miere monoflora, de origine din Noua Zeelanda, are proprietati foarte puternice antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antifungice, antiseptice, antiinflamatorii si  antifungice.


Propolisul, gratie compozitiei biochimice deosebite, are in primul rand proprietati antiseptice si antiinfectioase deosebite: creste imunitatea generala a organismului, creste rezistenta in fata infectiilor microbiene, virale si micotice; este considerat un adevarat antibiotic natural deosebit de puternic si eficace, fara efecte adverse; are actiune  bactericida și bacteriostatica fata de streptococi, stafilococi, Trichomonas, Klebsiella, Salmonella, Shigella, Proteus, Candida, Helicobacter pylori; distruge si parazitii intestinali – Giardia. Forma cea mai activa este tinctura de propolis, doza se administreaza in functie de varsta si afectiune, 10-21 zile.



Dr. RUXANDRA CONSTANTINA
Medic specialist medicina familie, apifitoterapie, biorezonanta, iridologie
Cabinet consultanta  naturopata 0734 410 417






Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER