miercuri, 11 septembrie 2019

Antibiotice naturale, sigure si eficiente


Romanii sunt mari consumatori de medicamente; in ceea ce priveste consumul de antibiotice, acesta este dublu fata de media UE; aproape 1/2 din acest consum este nejustificat.


Rezultatul ? Dezastruos asupra organsimului: distrugerea florei microbiene saprofite cu aparitia tulburarilor de digestie si scaderea imunitatii generale, dezvoltarea de bacterii rezistente la tot mai multe antibiotice si, in consecinta, pericolul de a nu mai avea antbiotice eficiente pentru o serie de infectii severe.

Ne-am obisnuit sa ne administram antibiotice (fara recomandarea unui medic) pentru un banal guturai, pentru diverse infectii virale care nu raspund la antibiotice.


In cazul unor infectii moderate (respiratorii, genito-urinare, digestive) putem sa utilizam cu succes antibioticele naturale; acestea au efecte deosebit de puternice asupra diferitilor germeni (bacterii, ciuperci, virusuri, paraziti); au avantajul ca nu ataca si bacteriile bune, saprofite, nu dezvolta rezistenta; administrate corect, nu au efecte negative asupra organismului uman.

Uleiurile esentiale (de cimbru, eucalipt, te-tree, scortisoara, busuioc, oregano) inhiba dezvoltarea unor bacterii deosebit de raspandite in zilele noastre (streptococ, stafilococ, Klebsiella, E.coli), virusuri (inclusiv virusul gripal, virusul hepatitei); au si actiune antiparazitara, antifungica.
Se administreaza sub forma de combinatii de uleiuri esentiale, tinctura, capsule, iar pentru copii se utilizeaza siropuri ce contin uleiuri esentiale; durata tratamentului este in general 10-15 zile.


Echinaceea este una dintre cele mai utilizate si benefice plante cu actiune imunostimulatoare, antibiotica, antivirala; poate fi administrata sub forma de tinctura, comprimate (ce contin extract de echinaceea), suc proaspat stabilizat; doza si timpul de administrare trebuie recomandate de medicul apifitoterapeut; tratamentul dureza in general intre 10- 30 zile.


Argintul coloidal este considerat unul dintre cele mai puternice şi eficace antibiotice naturale; are un spectru foarte larg de actiune, actionand contra a mai mult de 600 agenti patogeni, inclusiv acei germeni virulenti care au dezvoltat rezistenta la antibiotice uzuale.


Mierea de albine, prin continutul ei deosebit de valoros (glucoza, fructoza, enzime, vitamine, saruri minerale, acizi organici), are proprietati de stimularea a imunitatii generale, antibacteriene si antivirale, vitaminizante.


Mierea de Manuka, o miere monoflora, de origine din Noua Zeelanda, are proprietati foarte puternice antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antifungice, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice. In scopuri terapeutice se utilizeaza miere de Manuka ACTIVA -cu activitate antibacteriana peroxidica si miere de Manuka UMF – cu activitate antibacteriana non- peroxidica.


Propolisul, gratie compozitiei biochimice deosebite, are in primul rand proprietati antiseptice si antiinfectioase deosebite: creste imunitatea generala a organismului, creste rezistenta in fata infectiilor microbiene, virale si micotice; este considerat un adevarat antibiotic natural deosebit de puternic si eficace, fara efecte adverse; are actiune bactericida și bacteriostatica fata de streptococi, stafilococi, Trichomonas, Klebsiella, Salmonella, Shigella, Proteus, Candida, Helicobacter pylori; distruge si parazitii intestinali – Giardia. Forma cea mai activa este tinctura de propolis, doza se administreaza in functie de varsta si afectiune, 10-21 zile.



In cazul unei infectii severe, apelati la un medic specialist care va recomanda o schema terapeutica cu antibioticele clasice adecvate; netratata corect, orice infectie trenanta poate pune in pericol viata !


Dr. RUXANDRA CONSTANTINA
Medic specialist medicina generala, medicina familie, apifitoterapie, naturopatie
Cabinet consultanta naturopata 0734 410 417



Sursa foto aici si aici si aici

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER