vineri, 25 ianuarie 2013

Acupunctura



ACUPUNCTURA este o metoda straveche, accesibila, inofensiva, foarte eficace, utilizata pentru pastrarea sau refacerea echilibrului energetic al organismului, element-cheie in prevenirea diferitelor dezechilibre si ameliorarea unor afectiuni acute si cronice.
Acupunctura are un rol important in favorizarea procesului de detoxifiere (care ajuta la cresterea imunitatii organismului,  imbunatatirea digestiei, accelerarea metabolismului, prevenirea aparitiei unor boli degenerative sau canceroase), foarte important pentru mentinerea sanatatii, vitalitatii si frumusetii organismului.
In conceptia medicinii orientale traditionale, boala reprezinta un dezechilibru energetic al organismului, bazat pe cunoscuta dualitate YIN-YANG (care este un concept propriu stiintei chineze).
In organismul omului sanatos este prezent un echilibru energetic atunci cand Yin este in echilibru cu Yang, iar in patologie apare un dezechilibru energetic. Deasemenea este de mentionat ca potrivit medicinii traditionale orientale, corpul omenesc este strabatut de energia vitala- Qi, printr-o serie de meridiane energetice.  De-a lungul acestora sunt situate punctele cheie care corespund organelor.

Sarcina medicului acupunctor este sa aprecieze gradul si caracterul acestui dezechilibru energetic, pentru ca apoi prin intermediul acupuncturii, intepand anumite puncte din cele peste 360 existente pe meridianele principale, sa urmareasca deblocarea acestor meridiane, avand drept rezultat reechilibrarea circuitului energetic in organism, adica accelerarea detoxifierii.
Acupunctura poate fi prescrisa in monoterapie sau in asociere cu alte metode complementare cum ar fi: fitoterapia, apifitoterapia, homeopatia, masajul energetic, reflexoterapia.

Dr. Ion Artemie, medic specialist acupunctura

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER