vineri, 25 ianuarie 2013

Reflexoterapia





Tratamentul naturist, cu plante si produse apicole, poate fi asociat cu reflexoterapia, masajul terapeutic si drenajul limfatic pentru imbunatatirea efectului terapeutic si obtinerea unor rezultate pozitive rapide, de lunga durata,  atat pentru  profilaxia aparitia unor afectiuni si dezechilibre, cat si in tratamentul diferitelor boli acute si cronice.

Reflexoterapia – masaj si presopunctura aplicate pe puncte reflexe situate pe talpile picioarelor, palme si urechi care corespund organelor si sistemelor corpului omenesc, puncte ce se manifesta prin durere in momentul atingerii acestora, semn ca circulatia sanguina aferenta fiecarui organ este blocata de saruri minerale cristalizate.  


O buna circulatie sanguinã este vitalã pentru fiecare organ sau zonã din organism, deoarece transportã material nutritiv, hormoni, anticorpi, oxigen, deseuri metabolice , etc. Prin reflexoterapie se trateaza cauza si nu simptomele unor boli sau afectiuni, iar marele ei avantaj este faptul ca nu trebuie medicamente cu pumnul, care sa intoxice corpul.
Unul dintre efectele reflexoterapiei este echilibrarea sistemului endocrin, adica a glandelor care secreta hormoni, cel mai adesea afectate de stres si de viata agitata pe care o traim . Reechilibrarea secretiilor hormonale ar putea fi singurul lucru de care o femeie are  nevoie pentru a ajuta organismul ei in procesul de  conceptie. Masajul punctelor cheie ajuta si in ameliorarea sindromului de ovar polichistic, a bolilor  inflamatorii pelvine, sindromului premenstrual si deblocarea tuburilor falopiene. Reflexoterapia este benefica si in ameliorarea dezechilibrelor hormonale cu reglarea  ovulatiei si menstruatiei.
Un alt efect benefic al reflexoterapiei este faptul ca orice problema pe care o avem nu este tratata izolat, ci in paralel cu altele, astfel incat intregul organism sa isi puna in miscare armele cu care lupta si sa fie revitalizat, detoxifiat si relaxat.


Termoreflexoterapia sau reflexoterapia moxibustica foloseste caldura in tratarea afectiunilor legate de blocajul sanguin, dilatand arterele, venele sau capilarele si dizolvand cristalele de saruri care impiedica circulatia sanguina spre un  organ sau spre organele de eliminare si detoxifiere ale corpului nostru. 
Are efecte benefice in tulburarile de infertilitate prin stimularea aparatului uro-genital, in tratarea diverselor infectii vaginale, normalizarea Ph-lui , reglarea menstruatiei, dilatarea trompelor falopiene, etc.

Drenajul limfatic este o terapie ce isi propune eliminarea tuturor toxinelor neasimilate de organism în timpul procesului de sinteza celulara,  procedura ce consta într-un preso-masaj, prin care se actioneaza asupra lantului de ganglioni limfatici. 
Circulatia limfatica are în organism rolul de transportator al reziduurilor. Toti cei care care au un mod de viata alert, cu mult stres, fara odihna sau alimentatie corespunzatoare, prezinta multe tulburari ale sistemului endocrin , metabolic sau nervos.  Prin stimularea limfei si a ganglionilor limfatici se obtine intarirea sistemului imunitar, dinamizarea circulatiei limfei în spatiile intercelulare, accelerarea curentului limfatic si eliminarea rapida a reziduurilor toxice, antrenarea toxinele care blocheaza procesele fiziologice, intensificarea  schimburilor nutritive, usurarea transportului acizilor grasi si colesterolului, se inlatura starea de oboseala,  organismul este detoxificat in profunzime.  Are efecte extraordinare in cazurile de infertilitate dar si cazurile femeilor insarcinate care prezinta tulburari circulatie periferica (picioare umflate ) , in caz de depresie, stres , insomnie, etc.


Marcel Dragus, tehnician maseur, reflexoterapeut
Programari la telefon 074 53 751 96

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER