joi, 27 iunie 2013

IRIDOLOGIA-STIINTA CITIRII IRISULUI


 “Ochii sunt oglinda sufletului” !
Intr-adevar, in loc de ochi, ai o harta. Nu e o gluma. Ochiul poate spune despre tine cat esti de bine. Fizic, psihic si emotional. Un fel de oglinda a sufletului, cum se zice. Trebuie doar sa ii gasesti pe aceia, putini, care stiu sa o citeasca. O spune un medic de profesie.


IRIDOLOGIA este stiinta care studiaza harta irisului; astfel, in functie de structura, culoarea si diferitele marcaje ale irisului obtinem informatii corecte si exacte despre:

  • structura corpului nostru (slaba-medie-buna), in functie de care organismul reactioneaza la diferiti stimuli externi, la microorganisme; ea determina si rezistenta organismului, capacitatea de recuperare dupa o boala,
  • predispozitiile mostenite de la parinti (atentie, mostenim predispozitia si nu boala)
  • partile slabe si cele puternice ale organismului
  • gradul de intoxicare (cu toxine endo si exogene)
  • circulatia periferica si centrala
  • starea psihoemotionala (tendinta anxietate, depresie, etc).
Iridologia moderna este o metoda deosebit de utila pentru evaluarea starii noastre generale de sanatate; este o metoda deosebit de eficienta in profilaxie, deoarece, in functie de parametrii obtinuti, medicul poate prescrie, alaturi de dieta, si o terapie naturista adecvata, sedinte acupunctura, masaj si reflexoterapie, gimnastica de intretinere si kinetoterapie. 

Sau medicul poate recomanda aprofundarea problemelor depistate, prin investigatii paraclinice si de laborator complementare (analize de sange, ecografie, etc). 

Iridologia este foarte utila indiferent de varsta, dar in special trebuie efectuata la copii si adolescenti, in acest caz identificarea unor afectiuni latente sau predispozitii, ca si o terapie naturala adecvata, pot duce la prevenirea multor boli.

Examinarea irisului trebuie corelata cu simptomele pe care le prezinta pacientul, cu examinarea atenta a acestuia, cu eventualele analize efectuate.


Nu uitati ca singura persoana care va poate da diagnostic, recomandari si tratamente naturiste este medicul; nimeni si nimic nu pot inlocui anii de studiu si experienta clinica a unui medic cu experienta.

Dr Ruxandra Constantina 
Medic specialist medicina familie
apifitoterapie, gemoterapie, biorezonanta, iridologie, reflexoterapie

MEDICA RD ESTHETIC
0734 410 417

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER