marți, 17 februarie 2015

MEDICINA ALOPATA SAU NATURISTA ?!
Credeti ca trebuie sa fie o lupta continua intre cele 2 forme ale medicinii ? Credeti ca una este alternativa sau complementara alteia?

NU, amandoua au la baza cunoasterea profunda a corpului omenesc (sub toate aspectele lui-fizic, psihic, emotional), amandoua sunt puse, in primul rand, in slujba pastrarii starii de sanatate, stimularii capacitatilor proprii de aparare ale organismului uman, dar si ameliorarii bolilor; amandoua trebuie sa trateze OMUL ca pe o entitate complexa.

Medicii care practica cele doua tipuri de medicina NU trebuie sa fie intr-o continua concurenta, pentru ca actul medical este pus in slujba omului! Sa nu uitam ca si medicii naturisti au pregatire medicala clasica, urmata de obtinerea unor competente.

Aceasta permanenta disputa, ca si lipsa unei legislatii corespunzatoare in ceea ce priveste medicina naturista a permis"proliferarea" unei noi clase de terapeuti-cei fara nici o pregatire medicala, care isi permit sa puna diagnostice, sa recomande tratamente, sa combata parerile unor medici specialisti ! NU mai urmati sfaturile postate pe Internet, bloguri, nu mai cumparati suplimente (fie ele si naturale) dupa reclama facuta de diferite "vip"-uri, ele nu reflecta calitatea produsului!

De ambele parti s-a ajuns la extreme inacceptabile, negam proprietatile terapeutice certe ale unor plante-dovedite prin studii clinice- sau incercam sa tratam pneumonii si apendicite cu plante !!!!

Omul, bolnav sau sanatos, trebuie informat CORECT de catre SPECIALISTI, in ultima instanta decizia ii apartine !

Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicina familie, apifitoterapie, gemoterapie; 0734 410 417


Sursa foto: aici


Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER