duminică, 10 aprilie 2016

Meteodependenta, mit sau adevar? Care sunt persoanele cele mai expuse? Avem solutii salvatoare? Ce suplimente naturale ne pot ajuta? 


Iata cateva intrebari la care am incercat sa raspundem in cadrul seminarului de sanatate organizat azi de catre VAVIAN PHARMA in colaborare cu Dr Ruxandra Constantina si Ivona Rosu.



Suntem constienti (si o simtim pe propria piele) ca suntem din ce in ce mai mult influentati de variatiile vremii: inainte de ploaie sau furtuna devenim adevarate barometre, ne dor articulatiile, avem migrene, suntem mult mai irascibili si mai agitati; cand bate vantul, se accentueaza rinitele alergice si ne doare capul; cand presiunea atmosferica scade apar palpitatiile, tahicardia si cresterea presiunii arteriale; cand barometrul coboara sunt favorizate durerile, colicile si contracturile musculare. Vremea mohorata, innourata, ne face mai melancolici, mai tristi si char ne impinge spre depresie. Variatiile bruste de temperatura de la o zi la alta ne scad imunitatea, ne fac mai vulnerabili in fata infectiilor respiratorii de sezon.
Cele mai afectate si mai meteosensibile sunt persoanele suprasolicitate, care petrec mult timp la serviciu in spatii inchise, private de lumina solara, de aerul curat, care stau ore in sir pe scaun, in fata calculatorului – deci persoanele tinere, active !

Important este sa gasim intotdeauna cele mai eficiente solutii naturale care pot preveni sau diminua aceasta simptomatologie meteodependente.

Ne vine in ajutor in primul rand o alimentatie naturala si sanatoasa, deci sa profitam de bogatia de verdeturi a primaverii (urzici, spanac, stevie, lopoda, leurda, etc), salata verde, ceapa si usturoi verde – sursa importanta de vitamine, minerale, fibre, antioxidanti, clorofila, enzime.

Din pacate, chiar si aceste alimente considerate naturale nu ne mai pot asigura aportul necesar de vitamine si minerale; de aceea, in aceasta perioda de mari variatii atmosferice, cand organismul inca se simte slabit, astenic, cand incearca sa-si gaseasca un nou echilibru, este foarte important sa ne refacem imunitatea, energia fizica si psihica, rezerva de antioxidanti prin  administrarea unor suplimente care sa contina extracte naturale, in diferite combinatii care sa-si potenteze reciproc actiunea, care sa nu aiba in compozitie arome si coloranti sintetici, lactoza.

Este foarte important sa folosim suplimente cu compozitie adecvata sexului si varstei persoanei; de ex
-femeile vor utiliza asociatii de vitamine si minerale esentiale, antioxidanti din surse naturale (citrice) in combinatie cu extracte din uleiuri presate la rece de in, borago, primula- elemente indispensabile unei imunitati optime si unui status energetic normal,  unei bune functionari a aparatului genital (reducerea sindromului premenstrual si a tulburarilor de ciclu, diminuarea simptomatologiei menopauzei)- gama WELLWOMAN 


-barbatii au nevoie de un plus de energie si vitalitate,  de masa musculara bine dezvoltata, de o functie sexuala optima – deci se utilizeaza combinatii de vitamine si minerale cu aminoacizi (carnitina, arginina) coenzima Q10 si ginseng siberian (un tonic general si sexual de exceptie)- gama WELLMAN

O atentie deosebita trebuie acordate suplimentelor pentru copii, cu atat mai mult acestea vor fi extracte naturale fara conservanti sintetici cu potential alergen, fara zahar, gluten, lactoza; vitamine si minerale din surse naturale in doze adecvate varstei, ulei de in pentru aportul optim de acizi grasi omega 3 si 6, ceea ce le asigura o crestere si dezvoltare normala din punct vedere fizic, motor, neurologic si intelectual – gama WELLKID (comprimate masticabile si sirop)

-pubertatea beneficiaza si de aportul de antioxidanti extrasi din ceaiul verde si merisor, pentru un plus de vitalitate si performanta intelectuala – gama WELLTEEN.

De ce vitamina C naturala pentru un efect terapeutic optim?
Desi multi pun un semn de egalitate intre vitamina C sintetica (adica fabricata in laborator) si cea naturala, asa cum se gaseste in natura, in plante, diferenta este enorma;  vitamina C extrasa natural din citrice contine, pe langa acidul ascorbic, si multi antioxidanti din clasa bioflavonoide, antocianidine, acizi organici, ceea ce-i confera efecte terapeutice net superioare si este mult mai bine asbosrbita si utilizata de catre organism; sustine imunitatea organismului, ii creste capacitatea de aparare in fata infectiilor (bacteriene, virale, micotice); previne aparitia anemiei deoarece favorizaeza absorbtia fierului;  moduleaza sistemul imun si previne aparitia alergiilor si bolilor autoimune; scurteaza perioada de recuperare dupa boli; lupta cu radicalii liberi si ajuta la prevenirea imbatranirii premature si a bolilor degenerative; aliat de nadejde in lupta cu celulele canceroase; participă la formarea colagenului, o proteina de sustinere la nivelul oaselor, cartilajelor si muschilor și care confera elasticitate vaselor de sange; la nivelul sistemului nervos, este deosebit de utila persoanelor astenice, cu tendinta spre depresie, deoarece stimuleaza sinteza de serotonina, induce o stare de bine, de calm si relaxare; in aceasi timp creste tonusul psihic si performantele intelectuale, stimuleaza capacitatea de memorare si atentia.
La nivelul pielii, stimuleaza sinteza de colagen si elastina deci ajuta la mentinerea fermitatii si elasticitatii pielii si la regenerarea celulelor acesteia,  previne aparitia ridurilor.
Doza optima este de 500 mg de doua ori/zi, in capsule cu eliberare prelungita, pentru a asigura o concentratie stabila a vitamnei in sange de-a lungul intregii zile.



Depinde doar de noi sa ramanem sanatosi, sa nu devenim dependenti de variatiile conditiilor atmosferice sau sa ne lasam dominati de stress; putem invinge orica tulburare sau afectiune, prin voina, printr-un stil de viata sanatos si prin terapii si suplimente naturale ! Trebuie doar sa fii informat corect !




Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER