vineri, 22 iulie 2016

Infectii genitale de vara

Infectiile genitale reprezinta o afectiune deosebit de frecventa, de multe ori accentuate vara (favorizate de scaldatul in piscina si stranduri), care necesita un consult la medicul specialist si tratament adecvat.


Pot fi reprezentate de vulvovaginite, cervicite, agentul cauzator fiind o ciuperca (candidoza vaginala), un protozoar (trichomoniaza vaginala), infectii bacteriene (chlamydia) sau virale (herpes genital).

Atentie mare !! Aceste infectii genitale se pot lua nu numai prin contact sexual, dar si prin lenjerie de pat sau prosoape contaminate, utilizarea unei toalete publice sau inotul in piscine incorect dezinfectate !

In plus, clorul din apa piscinelor poate provoca dezechilibre ale florei vaginale cu aparitia unor inflamatii si micoze la aceste nivel .

Spalati-va bine inainte si dupa inot, cu apa si sapun, folositi dezinfectate vaginale blande, din plante, cu rol antiseptic si antiinflamator (sapun pt igiena intima, gel.

Simptomatologia este variata si reprezentata de leucoree, senzatie de arsura vaginala, prurit, dureri la urinat, dureri in timpul actului sexual, etc.

Infectiile inalte (la nivelul uterului, ovarelor, trompelor uterine) pot provoca dureri pelvine, infertilitate, sarcina ectopica, avort .

Alaturi de tratamentul alopat, terapia naturista este deosebit de eficace pentru diminuarea simptomatologiei si prevenirea aparitiei complicatiilor.



Se utilizeaza extracte naturale din uleiuri esentiale (menta, cimbru, te-tree, etc) cu rol antibiotic si antiseptic deosebit de puternic; aceleasi efecte antibiotice si antivirale il are si propolisul, administrat intern, sau sub forma de ovule si supozitoare.

Gemoterapia este deosebit de utila, cu efecte durabile; se pot utiliza asociatii de coacaz negru, zmeur, caprifoi negru, in cure de 2-3 luni, doar la recomandarea unui medic apifitoterapeut.

Concomitent se pot utiliza si plante cu rol antiseptic, antiinflamator, antibiotic, sub forma de infuzie sau spalaturi si bai locale: cretisoara, traista-ciobanului, coada-soricelului, urzica, galbenele, sunatoare, musetel,salvie.   



Dr. Ruxandra Constantina
medic specialist MF, apifitoterapie, naturopatie
MEDICA RD ESTHETIC,
0734 410 417


Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER