duminică, 7 mai 2017

Plante pentru circulatie


Exista o serie de plante cu efecte benefice asupra circulatiei sanguine periferice si centrale, in sensul ca ele imbunatatesc circulatia sanguina, scad vascozitatea sanguina si fluidifica sangele, sunt antiagregante plachetare; au si efect vasoprotector, vasodilatator, antiinflamator si diuretic, de favorizare a microcirculatiei locale: ghimbir, gingko biloba, ginseng, sulfina galbena, coada-calului, ghimpe, vita-de-vie, afine, merisor, macese, extracte de salcie, de usturoi. Se administreaza sub forma de ceai (infuzie, macerat rece, 2-3 cani/zi), tinctura (30-40 pic de 3 ori/zi, in 200 ml apa), sucuri, comprimate sau fiole.


 Administrate in paralel cu medicatia anticoagulanta, ele potenteaza efectele acestora si exista riscul aparitiei unor fenomene hemoragice la diferite niveluri: sangerari gingivale, nazale, intestinale, uterine.
Deci mare atentie in cazul administrarii concomitente a acestor medicamente si plante cu actiune sinergica, consultati-va intotdeauna cu un medic !

Ceaiurile cu efecte diuretic-depurativ duc la eliminarea excesului de apa si toxine si ajuta la curatarea sangelui: merisor, coada calului, frunze de mesteacan, fructe de ienupar, troscot, frasin, matase de porumb, ciubotica cucului, urzica, brusture, fenicul, nalba, papadie, albastrelele, soc, ortosiphon, cozi de cirese, vulturica, sulfina galbena, ghimpe, pir.


Este important sa se adopte un stil de viata sanatos, care sa cuprinda:
- o alimentatie bogata in vitamine (vitamina PP, E, C), continute in fructe (in special fructe de padure-afine, macese-castane comestibile) si legume proaspete (ceapa rosie, usturoi, urzica, papadie, anghinare), in potasiu (banane, broccoli, cartofi dulci, somon, sardine, ton, cod, halibut, sucul si apa de cocos, stafide); alimente ce favorizeaza eliminarea apei din tesuturi (castravete, sparanghel, sfecla rosie, varza, morcov, telina, ceapa, usturoi); sucuri naturale (afine, citrice, ananas, patrunjel, telina)


- o hidratare adecvata (cu apa, limonade, citronade, sucuri proaspete din legume si fructe, ceaiuri din plante); este gresita atitudinea celor care spera ca prin reducerea aportului de lichide se diminua edemele, efectul este exact invers; lichidele trebuie  baute cu inghitituri mici pentru a fi mai usor asimilate de organism.


Ceaiul de soc are efecte benefice si puternice, diuretice si sudorifice, avand drept rezultat eliminarea apei in exces si a toxinelor din organism, ca si diminuarea aspectului pielii de „coaja de portocala”; regleaza tranzitul intestinal (efect laxativ). Pe termen lung, inhiba apetitul alimentar si ajuta la scaderea in greutate.

De asemenea ceaiul verde, negru, alb, pu-erh, sunt  deosebit de benefice pentru procesul de detoxifiere, hidrateaza dar au si actiune diuretica, ajuta la reglarea tranzitului intestinal, normalizarea nivelului colesterolului si glicemiei, la arderea grasimii in exces (in special a grasimii abdominale); de asemenea sunt vitaminizante si remineralizante, tonice la nivel fizic si psihic. 








Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER