luni, 26 iunie 2017

Soarele, prieten sau dusman ?!

Am deschis seria conferintelor desfasurate in cadrul Clubului de Welness cu o tema hot, respectiv
SOARELE, PRIETENUL SAU SANATATII NOASTRE ?!


Intr-o atmosfera relaxata si prietenoasa am discutat despre cum sa ne bucuram din plin de beneficiile soarelui, dar si despre modul in care putem evita efectele negative ale razelor UVA si UVB asupra organismului nostru!

Sa nu uitam ca numarul persoanelor atinse de cancer cutanat este intr-o continua si ingrijoratoare crestere! Cu cat arsurile solare se produc la varste mai tinere, cand pielea este mai sensibila si mai vulnerabila, cu atat creste riscul aparitiei cancerului; peste 95% dintre cancerele de piele sunt cauzate de expunerea necontrolata la soare!
De aceea cea mai buna atitudine este cea de prevenire a arsurilor solare si a altor probleme ale pielii asigurandu-ne o dubla protectie solara, atat interna, cat si externa! 
Protectie interna
In aceasta perioada trebuie sa ajutam corpul sa faca fata excesului de radicali liberi generat de radiatiile ultraviolete si sa ne asiguram o bronzare uniforma si sanatoasa. Acest lucru poate fi realizat printr-o alimentatie care sa cuprinda cat mai multe legume si fructe intens colorate in stare proaspata si neprelucrate termic (in special de culoare portocalie, rosie, galbena), care contin betacaroten si alte vitamine cu rol antioxidant (A, E, C), minerale si enzime plus o cantitate mare de apa: morcov, rosii, ardei gras, varza rosie, dovleac, papaya, pepene, struguri, caise, piersici, banana, citrice, mango; legume cu frunze verzi. Ghimbirul are proprietatea de a preveni cancerul de piele gratie unui component, gingerol!

Sa nu uitam de acizi grasi omega 3, 6, 9, continuti in peste si ulei de peste, seminte de in, de susan, ulei de masline, de samburi de struguri, care ajuta la mentinerea hidratarii si elasticitatii pielii si au si rol antioxidant impotriva radiatiilor UV.

Sucul natural de tomate, consumat zilnic, creste cu 30% nivelul de protectie a pielii impotriva soarelui; efecte fotoprotectoare au si nucile, ceapa, cruciferele (varza, broccoli), ardeii iuti; extractele de catina, afine, struguri, rodie.

Trebuie evitat consumul de sucuri acidulate, dulci din comert, cafeaua in cantitati mari, bauturile alcoolicele, ele ne deshidrateaza; in plus, expunerea la soare combinata cu consumul de alcool creste riscul aparitiei cancerului de piele.

Cum alegem crema de fotoprotectie

Am discutat despre importanta folosirii unor creme de fotoprotectie adecvate tipului de piele si eventualelor probleme dermatologice; indicat ar fi ca produsul ales sa aiba spectru larg (protectie UVB+UVA), rezistenta la apa, plus un continut cat mai bogat in extracte naturale, care sunt bine tolerate de catre piele, nu provoaca alergii, nu au efecte negative, in plus asigura o bronzare uniforma si sanatoasa: extract de catina, morcov, rodie, galbenele, struguri, argila, ulei masline, de susan, de germeni de grau, de argan, avocado etc.

Sa nu uitam insa ca nicio crema, chiar cu factor protectie SPF 100, nu ne asigura o protectie absoluta contra cancerului de piele, in special daca indicele de radiatii UV este peste 7-8!

Pe perioada verii, este foarte important, in special pentru noi, femeile, sa folosim produse de ingrijire pentru ten, buze, maini, picioare, cu extracte naturale, care hidrateaza si hranesc, mentin echilibrul sebumului, au actiune antioxidanta si antiaging. 
Toate aceste aspecte le-am dezbatut in cadrul conferintei “SOARELE, PRIETEN SAU DUSMAN”.
In continuare, specialistii invitati au purtat discutii cu participantele. Iar fiecare a avut de invatat de la fiecare!

Invitata de onoare a fost Dragomir Simona, o doamna care stie sa isi pastreze tineretea, frumusetea si energia debordanta gratie unui stil de viata sanatos, unei alimentatii naturale si, foarte important, unei atitudini pozitive si optimiste! 

Simona a atras atentia asupra importantei unei fotoprotectii adecvate si eficiente, tocmai pentru a evita agresionarea pielii (pete, riduri, alergiii solare, arsuri, melanom).

Diana Tomescu, esteticiana, a demontat mitul conform caruia soarele usuca acneea, ne-a dat mici trucuri pentru intretinerea corecta a tenului in zilele caniculare: metode de hidratare, ce tipuri de creme de fata sa folosim. La final ne-a demonstrat ce efecte benefice are pentru ten aplicarea unei masti cu produse profesioniste. 

Marcel Dragus, fiziokinetoterapeut si tehnician maseur, ne-a dat sfaturi practice pentru imbunatatirea circulatiei la nivelul membrelor inferioare si combaterea aparitiei edemelor la acest nivel si a senzatiei de picioare grele. Mai mult, ne-a explicat de ce este bine sa evitam purtarea de fuste scurte si stramte, a pantalonilor mulati, a tocurilor de peste 2-3 cm. Tot fiziokinetoterapeutul ne-a explicat importanta drenajului limfatic manual, efectuat de catre un specialist.

Monica Zainescu, make-up artist, ne-a invatat cum se ne machiem vara (in functie de tipul de ten, culoarea parului) pentru un look natural si tineresc si cat de importante sunt cosmeticele de calitate. Nu au lipsit ponturi pentru un machiaj lejer chiar la plaja!

Au urmat multe, multe intrebari interesante, iar doamnele au plecat acasa relaxate si incantate de intalnirea de week-end, in care au aflat informatii practice, de la persoane avizate!


Alaturi ne-au fost partenerii nostri de la https://www.facebook.com/HimalayaHerbalsCosmeticsRomania/



Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER