duminică, 20 august 2017

Nanocipul - medicina viitorului

Medicina viitorului: nanocipul care reprogrameaza celulele si vindeca boli grave

In viitor vom renunta la tratamente indelungate si chinuitoare. Ne vom vindeca cu ajutorului uni nanocip capabil sa reprogrameze celulele pentru a ajuta corpul sa se vindece singur.
Pare un scenariu desprins din film, insa cercetatorii lucreaza deja la nanocip si spera ca in cel mult un an sa faca teste pe oameni.
Cercetatorii de la Universitatea din Ohio, Statele Unite, lucreaza la un nanocip capabil sa reprogrameze celulele pentru a ajuta corpul sa se vindece. Dispozitivul a fost deja testat pe soareci cu rezultate datatoare de speranta.
Nanocipul de marimea unui nasture se aplica pe partea vatamata a corpului, apoi se aplica impulsuri electrice de intensitate redusa.
"Procesul dureaza mai putin de o secunda si nu e invaziv. Apoi pleci acasa, cipul ramane la noi. Reprogramarea celulelor a inceput deja.", a declarat Chandan Sen, cercetator, potriit stirileprotv.ro.
In testele efectuate de acestia, pe soareci, nanocipul a reusit sa vindece animalele dupa accidente cerebrale. La oameni, cercetatorii declara ca vor putea folosi nanocipul pentru a cultiva neuroni care sa fie apoi injectati in creier, pentru tratarea unor boli grave precum Alzheimer sau Parkinson.
Nanocipul are puterea de a transforma celulele cutanate in orice tip de celula este nevoie, inclusiv pentru a reface vasele de sange distruse. Rezultatele se vad in cel mult o saptamana, potrivit cercetatorului Chandan Sen: "In multe cazuri, incep sa apara schimbari in sapte zile si, spre placuta noastra surpriza, acestea persista".
Sursa foto: cosmosmagazine.com
Articol publicat pe
http://sanatate.acasa.ro/boli-7/medicina-viitorului-nanocipul-care-reprogrameaza-celulele-si-vindeca-boli-grave-215042.html

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER