miercuri, 9 august 2017

Preventia si stilul de viata sanatos, cele mai bune medicamente !


Sanatatea si boala sunt  2 notiuni care depind foarte mult de noi, de stilul nostru de viata.

Bineinteles ca avem si vom avea nevoie de doctori,  dar este foarte important sa fim constienti ca cel mai bun medicament este PREVENTIA, iar acest lucru depinde de noi, trebuie doar sa fim corect informati.


Credeti ca trebuie sa fie o lupta continua intre cele 2 forme ale medicinii ? Credeti ca una este alternativa sau complementara alteia?

NU, amandoua au la baza cunoasterea profunda a corpului omenesc (sub toate aspectele lui-fizic, psihic, emotional), amandoua sunt puse, in primul rand, in slujba pastrarii starii de sanatate, stimularii capacitatilor proprii de aparare ale organismului uman, dar si ameliorarii bolilor; amandoua trebuie sa trateze OMUL ca pe o entitate complexa.

Medicii care practica cele doua tipuri de medicina NU trebuie sa fie intr-o continua concurenta, pentru ca actul medical este pus in slujba omului! Sa nu uitam ca si medicii naturisti au pregatire medicala clasica, urmata de obtinerea unor competente.

NU mai urmati sfaturile postate pe Internet, bloguri, nu mai cumparati suplimente (fie ele si naturale) dupa reclama facuta de diferite "vip"-uri, ele nu reflecta calitatea produsului!

Omul, bolnav sau sanatos, trebuie informat CORECT de catre SPECIALISTI, in ultima instanta decizia ii apartine !




„Fie ca mancarea sa va fie medicament si medicamentul sa va fie mancare” spunea, atat de adevarat, acum 2500 ani, Hippocrate…. se pare ca ne-am indepartat de mancarea naturala, platim pretul industralizarii si aditivarii mancarurilor.

Este foarte important sa invatam ce inseamna sa mancam sanatos, cum sa combinam corect alimentele pentru o digestie optima, importanta alimentatiei ecologice.


🔺Orice persoana este libera sa-si aleaga tipul de alimentatie-omnivora, vegetariana, raw-vegana. Importante sunt moderatia si diversificarea, evitarea obiceiurilor nocive ce pot transforma un aliment sanatos intr-unul nociv pentru organism (de ex prajirea), eliminarea din alimentatie a alimentelor de tip fast-food, a produselor de patiserie, a bauturilor din comert.

🔺Limitati consumul de zahar, de sare, de faina alba, de grasimi hidrogenate -provoaca inflamatie in corpul nostru !

🔺Renuntati la consumul de alcool in exces, la fumat !

🔺Invatati sa reduceti efectele stresului asupra organismului; stresul este unul dintre factorii cei mai importanti care au efecte negative asupra corpului nostru fizic, psihic, emotional; ne scade imunitatea, ne perturba sistemul endocrin si metabolismul, ne face mai nervosi, mai irascibili, ne altereaza calitatea somnului, ne diminua fertilitatea….si lista poate continua.



   🔺Faceti-va timp pentru a va relaxa-unii fac sport, altii asculta muzica, sau prefera un film sau o piesa de teatru-important este sa va detensionati, sa va simtiti bine. Incercati si exercitii de respiratie profunda, meditatie, vizualizare, chiar va ajuta !
   🔺Faceti-va timp si pentru o cura ce cuprinde cateva sedinte de reflexoterapie, reflexoterapie polarizatamasaj terapeutic, care va  echilibreaza energiile organismului si va imbunatatesc starea de bine !
   🔺Faceti  miscare zilnic. Si asta nu inseamna mersul zilnic la sala, ci gesturi cotidiene, aproximativ 30 min, de intensitate moderata: urcatul si coboratul scarilor, mersul pe jos, pe bicicleta, pe role -toate acestea nu numai ca ne mentin intr-o buna forma fizica si psihica, dar ajuta si la diminuarea nivelului  de stres inflamator.
🔄Se spune ca sanatatea incepe si se sfarseste la nivel digestiv; asa si este, la nivel intestinal se naste imunitatea, dar si o parte din secretul starii de bine. Deci asigurati-va ca aveti o digestie optima, ca flora microbiana sanatoasa are conditii optime de dezvoltare, ca mancati destule fibre-mancati multe legume si zarzavaturi proaspete, salate colorate si asortate, nu uitati de un pahar de lapte batut, sana ,iaurt, chefir ! Limitati consumul abuziv de antibiotice !
    
   🔺Ganditi pozitiv. Cu totii traim intr-o societate stressata si stressanta dar, cu atat mai mult, trebuie sa ne mentinem un bun tonus fizic, psihic, emotional, sa radem si sa ne bucuram zilnic, sa vedem partile bune ale vietii noastre cotidiene; sa ne iubim pe noi si pe cei din jur.

     Daca vrei sa afli din timp ce mostenire genetica ai, la ce afectiuni esti predispus si, cel mai important, sa primesti cele mai bune recomandari pentru un stil de viata sanatos si pentru terapiile naturale potrivite tie pentru o buna sanatate fizica si psihica,  programeaza-te acum la un test rapid si neinvaziv de Iridologie si Biorezonanta !  

Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicina familie, apifitoterapie, gemoterapie; 0734 410 417


sursa foto aici si aici


Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER