duminică, 21 ianuarie 2018

Tratati natural afectiunile digestive !



Gastrita si ulcerul gastro-duodenal reprezinta afectiuni tot mai des intalnite, manifestate prin senzatia de durere si arsura epigastrica, foame dureroasa, balonari, senzatie de greata, sughit repetat, scaderea poftei de mancare.
Este bine de stiut ca exista terapii naturale deosebit de eficiente, fara efecte adverse, care amelioreaza simptomele si previn aparitia complicatiilor.


In primul rand avem nevoie de un stil de viata care include:
  • Fara alcool, cafea, ceai negru si verde, bauturi energizante, bauturi carbogazoase, mancare tip fast-food; la fel se evita administrarea de medicamente antiinflamatorii; fumatul, stressul pot declansa crizele dureroase.
  • Mesele trebuie sa fie regulate, in cantitati mici, sa fie evitate alimentele prajite, afumaturile, rantasurile, grasimile animale, dulciurile concentrate, condimentele iuti (cu exceptia ghimbirului), supele si ciorbele de carne, legumele nefierte, alimentele si bauturile prea reci sau prea fierbinti.
  • Respectarea orelor de odihna

Se pot utiliza ceaiuri din plante cu actiune antiseptica, anticolitica, cicatrizanta si regeneranta a epiteliului gastrointestinal, reducerea hipersecretiei acide si a meteorismului, stimularea secretiei mucusului gastric: macerat din lemn dulce; infuzie de galbenele, de salcam, de roinita, de sunatoare, de lavanda, de musetel, de menta, de frunze de zmeur, fenicul, nalba mare; este de preferat ca aceste ceaiuri sa se foloseasa in combinatii, administrate inainte de masa (cu 15-30 minute), 2-3 cani/zi.


In paralel se vor lua si extracte din plante cu rol calmant, cicatrizant si de refacere a mucoasei digestive afectate : galbenele, fenicul, ghimbir, papaya, mastic, preparate cu colostru, probiotice, suc de aloe; ulei de catina, galbenele si sunatoare; extract de chlorella; tinctura de propolis; polen.

Pentru gastritele sau ulcerele aparute pe fond de stress, suprasolicitare, rezultate excelente se obtin prin administrarea de preparate pe baza de lavanda, melisa, sunatoare.

Sucurile proaspete de cartof, varza, morcovi sunt foarte eficace.


Gemoterapia are efecte excelente , se fac combinatii cu extracte din smochin, tei argintiu, coacaz negru, merisor, doar la la recomandarea unui medic apifitoterapeut, timp de 2-3 luni.

Vreau sa atrag atentia asupra mai multor aspecte importante:
  • depistarea pozitiva pentru anticorpi HP in sange nu inseamna infectie acuta, efectuati depistarea antigenului in scaun sau testul respiratiei
  • daca depistati infectie pozitiva dar pacientul nu are simptomatologie, incercati dieta si tratament naturist; in acest caz, un tratament agresiv cu 3 antibiotice poate face mai mult rau decat bine
  • tratamente prelungite, timp de ani de zile, cu medicamente care diminua secretia gastrica de acid, pot duce la scaderea periculoasa a secretiei gastrice acide, ceea ce poate favoriza aparitia cancerului gastric
  • tratamentele prelungite cu mai multe antibiotice perturba echilibrul florei intestinale si diminua imunitatea organismului  


SFATUL MEU: NU lasati netratate o gastrita/un ulcer gastric sau duodenal, NU apelati la sfaturile dr Google ! Pot aparea complicatii (hemoragie digestiva, perforatii, cancer gastric) ! 

Apelati la sfatul unui medic, care poate sa va recomande cel mai bun tratament !


Dr Ruxandra Constantina
Medic specialist medicina familie
apifitoterapie, gemoterapie
MEDICA RD

sursa foto aici si aici

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER