luni, 6 august 2018

Trusa verde de vacanta


Este vremea concediilor, si tocmai pentru a avea pentru un concediu relaxant si linistit NU uitati sa luati cu voi o mica trusa cu cele mai bune remedii utile in caz de diferite  probleme de sanatate ce pot aparea !

In primul rand calatoria cu masina poate deveni un cosmar pentru cei care au rau de miscare; in acest caz comprimatele cu ghimbir, menta, roinita sunt mai mult decat binevenite. La fel o limonada rece cu ghimbir ras si cateva frunzulite de menta. In timpul calatoriei consumati dropsuri cu menta, ghmbir, lamaie.


Schimbarea locului si a alimentatiei poate provoca tulburari digestive; constipatie (utilizati preparate cu aloe, soc, senna), diaree (pulbere de argila, menta, afin), balonari si digestie dificila (musetel, fenicul, anason, carbune medicinal, ghimbir, enzime digestive).

Sa nu uitam de produsele pentru scaderea febrei...nu stiu de ce mereu cand plecam in concediu copiii racesc; deci paracetamol, ibuprofen; exista si supozitoare din plante cu efect antitermic.

Uleiurile esentiale sunt absolut indispensable, au efecte antiseptice si antibiotice (de cimbru, te-tree, menta busuioc, eucalipt)l sub forma de picaturi sau capsule pentru adminstrare interna in caz de infectii respiratorii, urinare, digestive; extern pentru rani si micoze cutanate; cateva picaturi de ulei esential de menta si lavanda adaugate intr-o sticluta cu apa si pulverizate pe piele sunt foarte benefice in caz de intepaturi de insecte sau arsuri usoare solare.
Tinctura de propolis ar fi bine sa nu lipseasca, intern e dezinfectanta si si distruge microbii, extern are efect antiseptic si de refacere a epiteliului lezat (arsuri, rani, ciupituri insecte).


Desi pare paradoxal, multe persoane devin nelinistite si anxioase la gandul unei calatorii; in acest caz lavanda, valeriana, rodiola, sunatoarea ne pot relaxa si detensiona.

Si nu uitati de cremele naturale hidratante pentru calmarea si hidratarea pielii dupa expunere la soare: catina, aloe, galbenele, unt de shea, unt de cacao, rodie, argan.


Sa aveti o vara minunata si un concediu placut !


sursa foto aici si aici




  

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER