duminică, 21 octombrie 2018

Plantele, aliatul cel mai de pret al sanatatii feminine




Organismul femeii este supus variatiilor hormonale toata viata, incepand de la pubertate si pana la menopauza!
Cate dintre noi, femeile, nu am suferit de tulburari de ciclu; sau nu ne-am confruntat cu prezenta fibroamelor, chisturilor ovariene sau a nodulilor mamari ?


Sa nu uitam de incidenta crescuta a infectiilor genitale si ranilor pe col; iar endometrioza, sindromul ovarelor polichistice sunt tot mai prezente in viata tinerelor femei, cauza majora de sterilitate.



Cauza
-de cele mai multe ori un stil de viata stresant, cu suprasolicitari permanente, neglijarea orelor de relaxare si de somn;
-obiceiuri nocive (fumat, alcool in exces, bauturi energizante si cele sintetice din comert);
-alimentatie nesanatoasa, bogata in mancare aditivata, plina de hormoni si antibiotice (vezi carnea pui din comert), grasimi hidrogenate (aluaturi congelate, patiserie din comert), zahar, sare iodata;
-utilizarea zilnica a unor produse (de ingrijire personala sau pentru curatenia casnica) ce contin xenoestrogeni - adica substante chimice cu structura asemanatoare estrogenilor care, odata introdusi in organism (prin alimentatie, piele, inhalare) perturba grav sistemul hormonal al femeii;
-si,foarte important, dezechilibrele psiho-emotionale perturba echilibrul hormonal feminin.

Ce putem face ?
Apelati intotdeauna cu incredere la terapiile naturiste, sub directa indrumare a unui medic apifitoterapeut.


Exista o multitudine de plante care intervin in mentinerea acestui echilibru hormonal, care actioneaza benefic la nivelul aparatului genital feminin si care au efect antispastic, antialgic, antiseptic si antiinflamator: cretisoara, traista-ciobanului, coada-soricelului, galbenelele, urzica, branca-ursului, coada-racului, cimbrisor, soc.
Toate acestea se folosesc sub formă de ceaiuri, tincturi, pulbere fină sau comprimate; sau local, sub forma de ovule si supozitoare

Lemnul-dulce, trifoiul rosu,  dong-quai, mararul contin fitoestrogeni; sunt utile in caz de tulburari de ciclu (oligomenoree, amenoree),  accentueaza caracterele specific feminine, stimuleaza cresterea sanilor; preparatele ce contin fitoestrogeni sunt indicate pentru combaterea infertilitatii, a hirsutismului si a frigiditatii la femei, a tulburarilor specifice premenopauzei si menopauzei (bufeuri, transpiratie, iritabilitate), prevenirea osteoporozei.

Atentie in cazul utilizarii plantelor ce contin fitoestrogeni! Trebuie administrate pe perioade determinate de timp si nu persoanelor care au o predispozitie sau chiar prezinta chisturi, fibroame sau cancere genitale sau mamare.

Pentru reglarea balantei hormonale sunt utile si : uleiul din samburi struguri si uleiul de primula.

Gemoterapia (utilizand combinatii de extract de coacaz-negru, mur, merisor, arin alb, zmeur, buxus, rozmarin)
este deosebit de utila in caz de :
-tulburari de ciclu , ciclu dureros (dismenoree), sindrom premenstrual
-chisturi ovariene
-fibrom uterin
-cervicita
-mastoza fibro-chistica
-tulburari de fertilitate
-acneea adolescentelor
-tulburari de menopauza


Utilizati scheme personalizate recomandate de un medic apiftoterapeut, pentru efect terapeutic maxim, dar fara reactii negative !!

Atrag atentia asupra acestui lucru deoarece am avut paciente care au urmat tratamente naturiste recomandate de  catre cosmeticiana (?!) la care urmau terapii de infrumusetare; sau chiar de catre medici, dar fara specializare in medicina naturista, cu recomandarea unor doze total insuficiente. 

Suntem alaturi de tine si te ajutam sa isi recuperezi viata normala, fara durere si probleme genitale, numai prin terapii naturale cu rezultate imediate, sigure si eficace, fara hormoni sintetici si efecte adverse! 

O spune un medic cu experienta si dubla specializare : dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicina familie, apifitoterapie, naturopatie. 



Fii sigura ca esti pe maini bune, o pot confirma miile de femei care si-au gasit vindecarea cu aceste terapii naturiste !



Sursa foto aici si aici







Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER