duminică, 18 noiembrie 2018

Sfaturi pentru mamici in prag de iarna


Scolile si gradinitele au inceput de mult, iarna bate la usa, la fel si infectiile respiratorii.
Cei mai multi dintre copiii din colectivitati au experimentat deja simptomele neplacute ale infectiilor respiratorii, de la banalul guturai pana la bronsite, amigdalite, chiar pneumonii. Asta pentru ca imunitatea copiilor este tot mai fragila, cauzata de poluarea excesiva caracteristica marilor orase, alimentatia aditivata, procesata, odihna insuficienta, lipsa miscarii, suprasolicitarile la care sunt expusi zilnic ! Se adauga si folosirea , abuziva de multe ori, a antibioticelor, chiar pentru viroze banale.


Ce este de facut ? 

-in primul rand o alimentatie cat mai naturala, cu excluderea mancarii de tip fast-food, a produselor de patiserie din comert, a bauturilor dulci, a alimentelor semi-preparate
-hidratare cu apa, sucuri naturale, supe/ciorbe de legume
- miscare si practicarea unui sport preferat de copil
-evitarea supraincarcarii programului unui copil , nu trebuie sa invete de mic  2-3 limbi straine, si pian, si balet, si informatica, si dans....poate ar trebui sa ii lasam putin timp sa se si joace

Nu in ultimul rand, o cura de imunizare naturala, recomandata de un medic naturapt, este mai mult decat binevenita !

Exista medici care considera ca aceste suplimente sunt "apa de ploaie" , ca este normal ca un copil sa raceasca de 5-6-7 ori pe an . Total de acord....dar, daca copilul face infectii severe, care necesita antibiotice, antiinflamatorii pe termen lung, atunci eu cred ca nu mai este normal !

Normal ca daca aceste suplimente sunt luate dupa ureche, sau la sfatul unui vecin, sau la recomandarea unui vanzator , atunci ele pot sa nu aiba actiunea scontata si, mai rau, pot face si rau !!!


Va propun sa va informati corect si sa apelati intoteauna la sfatul unui medic apifitoterapeut.

Recomandari
Am utilizat scheme terapeutice ce contin combinatii de :
-extracte gemoterapice de coacaz negru, maces, brad, catina, care moduleaza eficient imunitatea nespecifica si in acelasi timp favorizeaza dezvoltarea fizica si psihica armonioasa a copilului
-amestecuri de uleiuri esentiale (cimbru, eucalipt, te-tree, lavanda, pin) cu rol antibiotic si antiinflamator - alternativa naturala a antbioticelor clasice (fara alterarea microbiomului intestinal)
-suc proaspat stabilizat de echinaceea, un imunostimulator deosebit de eficace
-ulei chimen negru, cu rol imunomodulator si antialergic
-vitamina C naturala (cu bioflavonoide)
-ulei de peste, sursa naturala de acizi grasi omega 3 si vit D, deosebit de util in anotimpul rece
-produsele stupului (miere, polen, laptisor de matca) sunt o sursa valoroasa de vitamine, minerale, enzime, factori de crestere; propolisul are actiune antibiotica, antivirala, anttinfectioasa puternica.


Este foarte bine sa citim atent eticheta suplimentelor pentru copii.
De ce ? Pentru ca nu toate produsele sunt suta la suta naturale, chiar daca scrie NATURAL; multe dintre siropurile pentru copii (pentru tuse, imunitate, somn) contin, pe langa plante, zahar, indulcitor artificial (aspartam), arome (artificiale), conservanti.....si lista poate continua. Si de multe ori aceste siropuri sunt recomandate de catre medici alopati, pediatri, orl-isti.

Deci, este foarte important ca suplimentele sa fie recomandate de catre un medic specialist in apifitoterapie, singurul care va poate prescrie un tratament individualizat, cu maxim de efect terapeutic si fara efecte adverse !

Dragi mamici, haideti sa avem grija, in mod responsabil si natural, de imunitatea si de sanatatea copiilor nostri !


Sursa foto aici si aici

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER