sâmbătă, 15 iunie 2019

Trusa verde de vacanta !


In sfarsit a venit vara si vremea concediilor. Pentru o vacanta linistita si fara probleme majore de sanatate, NU uitati sa luati cu voi o mica trusa cu remedii utile !




In primul rand calatoria cu masina poate deveni un cosmar pentru cei care au rau de miscare, care poate aparea si in cazul deplasarilor cu avionul sau vaporul; in acest caz comprimatele cu ghimbir, menta, roinita sunt mai mult decat binevenite. La fel o limonada rece cu ghimbir ras si cateva frunzulite de menta. In timpul calatoriei consumati dropsuri cu menta, ghimbir, lamaie.



Calatoriile pe alte meleaguri, cu alimentatie diferita, pot provoca tulburari digestive; cel mai frecvent apare diareea calatorului (utilizati pulbere de argila, menta, afin), constipatie (utilizati preparate cu aloe, soc, senna), balonari si digestie dificila (musetel, fenicul, anason, carbune medicinal, ghimbir, enzime digestive).


Sa nu uitam de produsele pentru scaderea febrei...nu stiu de ce mereu cand plecam in concediu copiii racesc; deci paracetamol, ibuprofen; exista si supozitoare din plante cu efect antitermic; si cateva pliculete cu vitamina C naturala (pulbere din fructe) si un sirop cu extract de echinaceea  pentru cresterea imunitatii.

Uleiurile esentiale sunt absolut indispensable, au efecte antiseptice si antibiotice (de cimbru, te-tree, menta busuioc, eucalipt) sub forma de picaturi sau capsule pentru adminstrare interna in caz de infectii respiratorii, urinare, digestive; extern pentru rani si micoze cutanate; cateva picaturi de ulei esential de menta si lavanda adaugate intr-o sticluta cu apa si pulverizate pe piele sunt foarte benefice in caz de intepaturi de insecte sau arsuri solare.

Tinctura de propolis ar fi bine sa nu lipseasca, intern e un antibiotic naturale puternic, extern are efect antiseptic si de refacere a epiteliului lezat (arsuri, rani, ciupituri insecte).



Extractele de curcumina au efect antiinflmator si antialgic, deci nu ar trebui sa lipseasca din trusa de vacanta.

Desi pare paradoxal, multe persoane devin nelinistite si anxioase la gandul unei calatorii; in acest caz lavanda, valeriana, rodiola, sunatoarea ne pot relaxa si detensiona. O planta adaptogena de tipul Rodiolei ne poate crea un sentiment de incredere si echilibru.

Este necesar sa avem la noi cremele naturale hidratante pentru calmarea si hidratarea pielii dupa expunere la soare: germeni de grau, aloe, catina, galbenele, unt de shea, unt de cacao, rodie, argan.



Sa NU uitati sa luati cu voi o doza mare de buna-dispozitie si optimism !

Sa aveti o vara minunata si un concediu placut !



sursa foto aici si aici




  



Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER