marți, 14 septembrie 2021

Cum prevenim infectiile respiratorii de sezon - Sfaturi practice

 

A inceput scoala, copiii au revenit in colectivitate....si deja au aparut simptomele atat de cunoscute parintilor: nas care curge, dureri in gat, tuse iritativa....scenariul va suna cunoscut ? Este sezonul infectiilor virale, atat la copii, cat si la adulti!


NU uitati, nu exista nici un medicament, vaccin sau produs naturist care sa ne ofere protectie 100%. Doar o BUNA IMUNITATE NATURALA ne ajuta la prevenirea imbolnavirii sau aparitiei unor forme grave, cu complicatii, este aliatul cel mai bun al sanatatii noastre!


Sunt afectate toate grupele de varsta, dar atentie mare in special la copii mici, cei din colectivitati, dar si la persoanele la care mecanismele imune de aparare nu functioneaza optim (persoanele cu boli cronice, fumatorii, persoanele obeze, cele care urmeaza tratamente prelungite cu antibiotice, antiinflamatorii, cortizon).


Cum obtinem o buna imunitate ? 

In primul rand avand o 
alimentatie  sanatoasa, care sa cuprinde alimente cu valoare nutritiva mare, plus vitamine, minerale, antioxidanti, fibre, enzime; miscare in aer liber (chiar daca temperaturile sunt scazute); practicarea unei activitati fizice de cel putin  2 ori/saptamana; hidratare corecta; respectarea orelor de odihna; mentinerea unui tonus energetic optim, fizic, psihic, emotional!

Si, nu in ultimul rand. o cura de imunizare naturala, care sa stimuleze mecanismele nespecifice, naturale, de aparare ale organismului in fata infectiilor bacteriene sau virale, a toxinelor, a celulelor canceroase !

Imunitatea, si in particular stimularea ei prin mijloace naturale, ramane un subiect mult dezbatut si controversat.

 


Sunt necesare terapiile naturiste pentru cresterea imunitatii? Ne pot face si rau? 

Raspunsul categoric in cazul ambelor intrebari este DA!

 

Trebuie sa lamurim insa anumite aspecte:

❌imunizarea cu ajutorul plantelor nu este acelasi lucru cu vaccinarea! Plantele, preparatele homeopate si cele gemoterapice cresc imunitatea nespecifica a organismului, adica capacitatea lui de aparare in lupta cu diferiti microbi sau toxine. Exista nenumarate studii clinice care arata ca aceste terapii naturale imunostimulatoare si imunomodulatoare reduc semnificativ riscul de a contracta o infectie respiratorie, scurteaza durata acesteia si diminueaza simtomatologia, previn instalarea complicatiilor. In aceasta categorie intra echinaceea, astragalus, ginseng, ulei chimen negru, macese, produsele apicole (miere, propolis, laptisor matca, polen, pastura)

preparatele pentru imunizare nu trebuie administrate la intamplare, tratamentul trebuie strict individualizat si supravegheat de un medic fitoterapeut

terapiile naturale pentru cresterea imunitatii trebuie administrate in doze prescrise de medic, pe perioade limitate de timp. Cura poate fi repetata la intervale de timp

plantele pot interfera cu medicatia alopata pe care si-o administreaza in paralel anumite persoane.

RECOMANDARI

Am utilizat scheme terapeutice ce contin combinatii de :

🔻-extracte gemoterapice de coacaz negru, maces, brad, catina, porumbar, mesteacan pufos, care moduleaza eficient imunitatea nespecifica si in acelasi timp favorizeaza dezvoltarea fizica si psihica armonioasa a copilului
🔻-amestecuri de uleiuri esentiale (cimbru, eucalipt, te-tree, lavanda, pin) cu rol antibiotic si antiinflamator - alternativa naturala a antbioticelor clasice (fara alterarea microbiomului intestinal)
🔻-suc proaspat stabilizat de echinaceea, un imunostimulator deosebit de eficace
🔻-ulei chimen negru, cu rol imunomodulator si antialergic

🔻-capsule cu Quercetin, cu rol imunomodulator, antialergic, antiviral

🔻-vitamina C naturala (cu bioflavonoide)
🔻-siropuri naturale de catina, macese, coacaze, merisor, brad, ghimbir
🔻-ulei de peste, sursa naturala de acizi grasi omega 3 si vit D, deosebit de util in anotimpul rece
-produsele stupului (miere, polen, laptisor de matca) sunt o sursa valoroasa de vitamine, minerale, enzime, factori de crestere; propolisul are actiune antibiotica, antivirala, antiinfectioasa puternica.



Este foarte bine sa citim atent eticheta suplimentelor pentru copii.
De ce ? Pentru ca nu toate produsele sunt suta la suta naturale, chiar daca scrie NATURAL; multe dintre siropurile pentru copii (pentru tuse, imunitate, somn) contin, pe langa plante, zahar, indulcitor artificial (aspartam), arome (artificiale), conservanti.....si lista poate continua. 

🔻Deci, este foarte important ca suplimentele sa fie recomandate de catre un medic specialist in apifitoterapie, singurul care va poate prescrie un tratament individualizat, cu maxim de efect terapeutic si fara efecte adverse !

🔻Dragi parinti , haideti sa avem grija, in mod responsabil si natural, de imunitatea si de sanatatea copiilor nostri, dar si de a noastra !

 

NU UITATI CA ACESTE TERAPII NATURALE TREBUIE RECOMANDATE DE CATRE UN MEDIC APIFITOTERAPEUT, IN CAZ CONTRAR RISCATI SA PERTURBATI ECHILIBRUL ORGANISMULUI!

 

 


 

Ai grija de sanatatea ta si Nu mai urma tratamente naturiste culese de pe net sau din reclamele tv, apeleaza la ajutorul unui medic specialist apifitoterapeut!

 Dr Ruxandra Constantina, medic specialist medicina familie, medicina generala, apifitoterapie, gemoterapie

Programari la 🔻0734 410 417🔻



SURSA FOTO aici si aici

 

 

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER