luni, 4 octombrie 2021

Top antibiotice si antivirale naturale

Suntem in plin sezon al infectiilor respiratorii, virale sau bacteriene.

Ne-am obisnuit sa ne administram antibiotice (fara recomandarea unui medic) pentru un banal guturai, pentru diverse infectii virale care nu raspund la antibiotice.

Cum societatea actuala a dezvoltat din ce in ce mai multe infectii cu o multitudine de germeni, a crescut si numarul antibioticelor descoperite si folosite…si asa s-a ajuns de la necesitate la abuz si exces

 


Si in acest caz ocupam un loc „fruntas”in Europa- locul doi in ceea ce priveste consumul zilnic de antibiotice raportat la numarul de locuitori.

Rezultatul ? Dezastruos asupra organismului: distrugerea florei microbiene saprofite cu aparitia tulburarilor de digestie si scaderea imunitatii generale, dezvoltarea de bacterii rezistente la tot mai multe antibiotice si, in consecinta, pericolul de a nu mai avea antbiotice eficiente pentru o serie de infectii severe.

Exista o multime de plante si extracte naturale, produse apicole care au o actiune excelenta antibiotica, antibacteriana si antivirala, deci pot fi folosite cu succes pentru diferite infectii la nivel respirator, digestiv, genito-urinar.

In cazul unor infectii moderate (respiratorii, genito-urinare, digestive) putem sa utilizam cu succes aceste antibiotice naturale; acestea au efecte deosebit de puternice asupra diferitilor germeni (bacterii, ciuperci, virusuri, paraziti); au avantajul ca nu ataca bacteriile bune, saprofite, nu dezvolta rezistenta; administrate corect, nu au efecte negative asupra organismului uman.

❗Atentie insa, ele trebuie recomandate doar de catre un medic apifitoterapeut, singurul care va poate administra preparatul adecvat 


Ghimbirul si turmericul au actiune antibiotica, antivirala si antiinflamatorie; stimuleaza imunitatea si ajuta la prevenirea infectilor respiratorii si digestive.

Goldenseal sau turmericul indian are actiune puternica imunostimulatoare (stimulează capacitatea organismului de a produce leucocite), antiinflamatorie, inhiba replicarea a numeroase tulpini de bacterii si virusuri.

Echinacea este una dintre cele mai puternice plante cu efecte imunostimulatoare, care creste capacitatea organismului de aparare impotriva diversilor agenti infectiosi, inclusiv virusuri, stimuland productia de interferon si limfocite. In plus, are actiune antiseptica si antitermica.

Propolisul este unul dintre cele mai puternice remedii naturale cu actiune dovedită antiseptica si antinfectioasa, antivirala, antibiotica. Stimuleaza imunitatea generala nespecifica a organismului, creste rezistenta in fata infectiilor.

Mierea de albine, prin continutul ei deosebit de valoros (glucoza, fructoza, enzime, vitamine, saruri minerale, acizi organici), are proprietati de stimularea a imunitatii generale, antibacteriene si antivirale, vitaminizante.



Quercetina are o actiune puternica imunomodulatoare si antivirala (inhiba capacitatea de infectare celulara a virusului si reduce rezistenta celulelor infectate la medicatia antivirala), diminua inflamatia, efecte antialergice semnificative.

Preparatele gemoterapice sunt produse ce actioneaza profund, la nivel celular, sustin imunitatea organismului, detoxifica, ne dau vitalitate, forta, energie, ajuta la dezvoltarea fizica si psihica a copiilor.


Uleiurile esentiale (de cimbru, eucalipt, te-tree, scortisoara, busuioc, oregano, lavanda) inhiba dezvoltarea unor bacterii deosebit de raspandite in zilele noastre (streptococ, stafilococ, Klebsiella, E.coli), virusuri; au si actiune antiparazitara, antifungica.


Se administreaza sub forma de combinatii de uleiuri esentiale, tinctura, capsule, spray pentru nas si gat, iar pentru copii se utilizeaza siropuri ce contin uleiuri esentiale. Foarte importanta e capacitatea acestor uleiuri de a distruge microbii din aer sau de pe suprafate; putem sa le folosim in lampa aromoterapie, sau in sprayuri pulverizate in aer sau pe suprafate. Dar ❗Atentie, nu exagerati cu administrarea interna a acestor uleiuri esentiale, pot avea si efecte adverse pe termen lung !

In cazul unei infectii severe, apelati la un medic specialist care va recomanda o schema terapeutica cu antibioticele clasice adecvate; netratata corect, orice infectie trenanta poate pune in pericol viata !

Consultatii clasice si naturiste online 0734 410 417 care te ajuta sa previi infectiile specifice acestui sezon si sa le tratezi cu cele mai bune terapii alopate si naturopate. Cere sfatul unui specialist cu dubla specializare, medicina generala si apifitoterapie 

DR RUXANDRA CONSTANTINA, BIO MEDICAL CENTER.



  Sursa foto aici si aici

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER