joi, 2 mai 2013

Remedii naturale pentru o digestie usoara


Este vremea gratarelor si a picnicurilor; pentru unii. Pentru altii este post. Si pentru unii, si pentru altii, urmeaza Sfanta Sarbatoare Pascala, cu abundenta de mancaruri traditionale (friptura de miel, stufatul de miel, drobul de miel, cozonacii, pasca, prajiturile, etc), stropite din belsug cu alcool.

Pentru a ne bucura pe deplin de aceste clipe deosebite de sarbatoare, cuvantul de ordine ar trebui sa fie moderatie; cumpatare. Nu trebuie sa mancam tot la o singura masa si intr-o singura zi.
Pentru persoanele fara probleme serioase de sanatate, carnea de miel/ied poate fi consumata in cantitati moderate, asociata cu salata verde, salata de varza, salata de cruditati, muraturi; nu trebuie asociata cu cartofi, orez, paste, combinatia  ingreuneaza digestia; este de preferat sa o gatim la cuptor (la foc domol pentru a se patrunde bine) sau pe gratar; carnea de miel nu trebuie combinata cu bauturi dulci, carbogazoase, mai bine un pahar cu vin alb natural.
Dulcurile, cozonacul, pasca trebuie consumate la cel putin 1 ora dupa masa.
Persoanele cu guta, reumatism ar trebui sa evite carnea de miel, o pot inlocui cu peste, carne de curcan.

Si sa nu uitam ca marele dar al Pastelui este speranta si dragostea fata de divinitate, fata de noi insine si cei din jur, speranta crestina in triumful bunatatii si dragostei.




Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER