vineri, 15 septembrie 2017

Asociația Prietenii lui Adrian sustine medicina personalizata


Asociația Prietenii lui Adrian susține o altă abordare a pacientului cu boala de sânge și măduvă osoasă, multidisciplinară: medic hematolog, psiholog, medic naturopat și life - coacher.

Aceste idei au fost evidențiate la conferința ”Ziua mondială a măduvei osoase” organizată în parteneriat cu Pfizer România ieri, 14 septembrie, la Phoenicia Grand Hotel.

A fost o întâlnire caldă și deschisă între pacienți pe de o parte și medici, psihologi, naturopați pe de alta.

Celor aproxiamtiv 50 pacienți participanți le-au vorbit medici de renume în domeniu: dr. Mihaela Andreescu, dr. Alina Tănase, dr. Horia Bumbea, precum și dr. Ruxandra Constantina-naturopat, psih. Ionuț Ghiugan, life coach Carmen Chioțea, dr. și realizator TV Dorin Chioțea.Evenimentul a fost moderat de Simona Dragomir – realizator TV emisiuni de sănătate.
Ne dorim un interes mai mare al pacienților, doar în acest mod reușim să aducem îmbunătățiri în modul de tratare al lor. Doar prin apropiere și dialog se poate realiza acest lucru. În primul rând pacienții trebuie să-și susțină nevoile, astfel încât echipa de tratament să cunoască pacientul, modul lui de viață și așteptările sale. În acest mod se poate ajunge la ceea ce se numește ”medicina individualizată”, adaptată fiecărui pacient în parte.

”Eu lupt pentru viață, pentru o viață de calitate la pacientul hematologic... Lupt pentru alegerea unei terapii adaptate pacientului și lupt pentru o abordare într-o echipă multidisciplinară care să includăși psihoterapeut și life coaching suport...” a declarat dr. Mihaela AndreescuTrimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER