joi, 22 martie 2018

E iarna sau primavara ?


Schimbarile ametitoare din ultimele saptamani ne-au dat pest cap organismul, ne-au pus la grea incercare capacitatile noastre de adaptare din punct de vedere fizic, psihic, emotional! 
Ce este de facut ca sa trecem cu bine si peste aceasta perioada ?


Cateva sfaturi practice :
-ignorati ce se intampla, nu va mai uitati tot timpul la Tv si la previziunile lor, uneori sunt doar exagerari ce ne panicheaza; e doar o perioada care va trece si, poate, vine si primavara! Nu sunte tori meteodependenti !
-faceti plimbari scurte in aer liber, imbracati corespunzator !
-cand sunteti acasa, inchideti Tv-urile si puneti-va o muzica care sa va linisteasca si sa va relaxeze!
-adaugati cateva picaturi de ulei esential de lavanda, rozmarin, berganota, trandafir, in functie de preferinte; este o terapie excelenta pentru inlaturarea anxietatii, a depresiei, pentru reinstaurarea bunei-dispozitii!
-mergeti urgent la magazin si luati preparate cu plante adaptogne, adica acele plante care ne ajuta si ne echilibreaza, ne calmeaza si ne energizeaza: ginseng, rhodiola, busuisoc, lemn-dulce; acestea le luam in timpul zilei; daca persista senzatia de anxietate, va recomand 1-2 capsule cu ulei de lavanda, o planta excelenta anti-stres.
-pentru cei care resimt o stare cvasi-permanenta de oboseala, recomand extract gemoterapic din mladite de sequioa, muguri de stejar, mladite rozmarin, muguri de coacaz-negru; si preparate apicole, de ex fiole cu laptisor de matca
-beti 2-3 cani/zi cu un ceai energizant, care ne ajuta sa trecem cu bine si peste aceste schimbari atmosferice bruste: ceai verde,  ceai negru, ceai de busuioc, ceai de ghimbir, ceai de ginseng, ceai de rozmarin!

-seara, cu 30-60 minute inainte de culcare, o baie calduta cu cateva picaturi de ulei esential; sau lavanda (tinctura, ulei esential), extract muguri de tei argintiu.  
-si, nu in ultimul rand, programeaza-te la cateva sedinte de reflexoterapie, un adevarat balsam pentru trup si suflet !

Te asteptam pentru evaluarea completa a starii de sanatate prin iridologie si biorezonanta, terapii naturale complexe pentru afectiuni acute si cronice, sedinte de reflexoterapie si echilibrare energetica.


sursa foto aici si aici






Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER