duminică, 11 martie 2018

Preventia este cel mai bun medicament

In ultimul timp vorbim tot mai mult de Preventie, dar facem foarte putin in acest sens.
Ne-am obisnuit sa ajungem la medic doar cand suntem bolnavi, pentru a primi un diagnostic si medicamente....tot mai multe medicamente.
Principalele boli cronice ale secolulului nostru – imbatranire prematura, boli cardio-vasculare (hipertensiune, ateroscleroza, cardiopatie), boli neurodegenerative (Parkinson, Alzheimer), reumatism, depresie, cancer, ar putea fi prevenite printr-o informare corecta si timpurie.

Stiu, de cele mai multe ori avem scuza ca timpul e tot mai scurt, ca suntem foarte ocupati, etc
Este foarte important sa cunoastem inca din perioada de tinerete care sunt partile slabe de aparare ale organismului nostru, ce predispozitii genetice mostenim, la ce afectiuni suntem predispusi din cauza stilului nostru de viata. 

Numai asa putem preveni aparitia unor dezechilibre, afectiuni; sau daca boala s-a declansat deja, putem afla din timp ce masuri sa luam pentru a preveni aparitia complicatiilor.


 Sanatatea si boala sunt  2 notiuni care depind foarte mult de noi, de stilul nostru de viata.

Bineinteles ca avem si vom avea nevoie de doctori,  dar este foarte important sa fim constienti ca cel mai bun medicament este PREVENTIA, iar acest lucru depinde de noi, trebuie doar sa fim corect informati.



„Fie ca mancarea sa va fie medicament si medicamentul sa va fie mancare” 
– spunea, atat de adevarat, acum 2500 ani, Hippocrate…. se pare ca ne-am indepartat de mancarea naturala, platim pretul industralizarii si aditivarii mancarurilor.

De multe ori, noi insine transformam o mancare sanatoasa intr-una nesanatoasa, prin prajire, prin expunere la cuptorul cu microunde.

Ar fi bine sa profitam de faptul ca in Romania inca avem legume si fructe „netunate”, naturale; sa mancam cat mai multa mancare neprelucrata termic, accentul sa cada pe legume si verdeturi proaspete, salate asortate; cereale integrale (orez brun, mei, quinoa, hrisca, amarant); iaurt, sana, chefir; fructe de padure struguri negri, rodie, avocado, mere, pere, prune….si lista poate continua.


Este foarte important sa invatam ce inseamna sa mancam sanatos, cum sa combinam corect alimentele pentru o digestie optima, importanta alimentatiei ecologice.

Orice persoana este libera sa-si aleaga tipul de alimentatie-omnivora, vegetariana, raw-vegana. Importante sunt moderatia si diversificarea, evitarea obiceiurilor nocive ce pot transforma un aliment sanatos intr-unul nociv pentru organism (de ex prajirea), eliminarea din alimentatie a alimentelor de tip fast-food, a produselor de patiserie, a bauturilor din comert.
Limitati consumul de zahar, de sare, de faina alba, de grasimi hidrogenate -provoaca inflamatie in corpul nostru !

Renuntati la consumul de alcool in exces, la fumat !

Invatati sa reduceti efectele stresului asupra organismului.
Stresul este unul dintre factorii cei mai importanti care au efecte negative asupra corpului nostru fizic, psihic, emotional; ne scade imunitatea, ne perturba sistemul endocrin si metabolismul, ne face mai nervosi, mai irascibili, ne altereaza calitatea somnului, ne diminua fertilitatea….si lista poate continua.


Se spune ca sanatatea incepe si se sfarseste la nivel digestiv; asa si este, la nivel intestinal se naste imunitatea, dar si o parte din secretul starii de bine. Deci asigurati-va ca aveti o digestie optima, ca flora microbiana sanatoasa are conditii optime de dezvoltare, ca mancati destule fibre-mancati multe legume si zarzavaturi proaspete, salate colorate si asortate, nu uitati de un pahar de lapte batut, sana ,iaurt, chefir ! Limitati consumul abuziv de antibiotice !

ü  Faceti  miscare zilnic. Si asta nu inseamna mersul zilnic la sala, ci gesturi cotidiene, aproximativ 30 min, de intensitate moderata: urcatul si coboratul scarilor, mersul pe jos, pe bicicleta, pe role -toate acestea nu numai ca ne mentin intr-o buna forma fizica si psihica, dar ajuta si la diminuarea nivelului  de stres inflamator.


ü  Ganditi pozitiv. Cu totii traim intr-o societate stressata si stressanta dar, cu atat mai mult, trebuie sa ne mentinem un bun tonus fizic, psihic, emotional, sa radem si sa ne bucuram zilnic, sa vedem partile bune ale vietii noastre cotidiene; sa ne iubim pe noi si pe cei din jur.




FII UN OM INFORMAT ! Afla din timp la ce afectiuni esti predispus si care sunt cele mai bune terapii naturiste pentru tine, pentru o buna sanatate fizica si psihica! Programeaza-te acum la un test rapid si neinvaziv de Iridologie si Biorezonanta !  

Dr. RUXANDRA CONSTANTINA
Medic specialist medicina familie, apifitoterapie, biorezonanta, iridologie
Cabinet consultanta  naturopata 0734 410 417

 sursa foto aici si aici





Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER