marți, 20 martie 2018

Pledoarie medicala pentru terapiile naturiste


Apelam des la terapiile naturistefie ca este vorba de o raceala, de o indigestie, o durere de cap sau de kg in plus. Mergem la magazin si cerem „Dati-mi ceva pentru...” si suntem serviti; principiul este ca daca sunt naturale, plante, nu pot face rau.

Da si Nu ! Ele sigur fac bine, cu conditia sa fie administrate produsele naturale adecvate afectiunii si varstei, in doze corespunzatoare si pe perioade de timp stabilite de catre un MEDIC NATUROPAT! Putina lume stie ca exista specialitatea de medic Apifitoterapeut adica omul care a terminat facultatea de Medicina, are o specialitate in medicina clasica si in plus o specializare in terapiile naturiste cu plante, produse gemoterapice, produse apicole.

Multi medici alopati neaga eficacitatea terapiilor naturiste , unii le prescriu, dar de multe ori in doze insuficiente sau aleg produse care nu sunt suta la suta extracte naturale.
Medicul apifitoterapeut este singurul care ar trebui sa va recomande aceste terapii naturiste si sa va supravegheze tratamentul care trebuie sa fie personalizat
Tratamentele nu sunt universal valabile si nu se iau de la magazinele de tip plafar sau de pe internet.


Reusita tratamentului naturist depinde foarte mult de stilul de viata, care trebuie sa fie unul sanatos, iar medicul ne va da indicații în acest sens. Cel mai important, pacientul trebuie privit ca pe o entitate fizica, psihica, emotionala, spirituala.
Sa nu uitam ca produsele naturiste pot da și reactii adverse. De exemplu, ceaiul verde, ne hidrateaza, inlatura senzatia de oboseala, are multi antioxidanti, intesnifica metabolismul; consumat pe perioade lungi sau în cantitati mari,  poate inhiba absorbtia de calciu si fier si uite asa ne trezim cu o anemie sau cu crize de spasmofolie!
Sunatoarea scade eficacitatea anticonceptionalelor orale si da fotosensibilitate.
Echinaceea, o planta atat de folosita pentru cresterea imunitatii, se administreaza in cure periodice, nu mai mult de 3-4 saptamani; nu se ia în paralel cu medicamentele anticolesterol (statine), pentru ca pot aparea efecte adverse.
O vizita la un medic apiftoterapeut incepe cu o consultatie clasica, cu studiul analizelor si a medicamentelor pe care le-ati luat pana in acel moment.
Atentie ! Daca va duceti la un fitoterapeut care nu e medic sau la plafar, nu o sa fiti întrebati de analize si nici nu veti beneficia de o consultatie, si asta e un lucru grav !
De exemplu, pentru constipatie, veti primi niste produse, fara sa se ia în calcul ca afectiunea poate sa fie cauzata de lipsa de fibre, de o vezica biliara mai lenesa sau de sindrom de colon iritabil. Un simptom nu poate duce la aflarea cauzei.
Medicul trebuie sa gaseasca din cele 5, 10, 100 de cauze care este cea mai buna. Pentru ca totdeauna tratamentul trebuie sa se adreseze cauzei si nu efectului.

Exista boli grave, cum este cancerul, iar aici se speculeaza mult si se profita de disperarea bolnavilor. Romanii sunt din ce in ce mai tentati sa recurga la terapiile naturiste atunci cand se imbolnavesc. Exista chiar si bolnavi de cancer care au oprit tratamentul clasic in favoarea acestor terapii, iar efectele au fost fatale.
Terapia cancerului este complexa, la care ar trebui sa lucram medici fitoterapeuti, medici oncologi, ca sa vedem cum îi dam pacientului tratamentul optim.
Deseori sunt intrebata pentru ce afectiuni se pot folosi terapiile naturiste. Putem folosi terapiile naturiste, singure sau in asociere cu medicamentele, pentru orice dezechilibru, tulburare, afectiune acuta sau cronica; ele au rolul de a stimula capacitatile proprii de aparare, de echilibrare si de vindecare ale organismului. Din experienta de peste 25 ani de medicina clasica si naturista, va pot spune ca terapiile naturiste si-au dovedit eficacitatea si au dus la ameliorare in peste 90 la suta din cazurile tratate.


Aveti grija de sanatatea voastra si nu o incredintati oricui, ci doar unor medici naturopati ! Exista solutii naturiste pentru orice afectiune fizica, psihica, emotionala !

sursa foto aici si aici 

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER