sâmbătă, 9 martie 2013

Tinerete fara batranete si viata fara de moarte?




Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte?

Cât de departe suntem de basm?

Medicina și tehnologia au făcut mari progrese în ultimul timp în ceea ce privește sănătatea – am descifrat genomul uman, ajungem la cauzele bolilor, replantăm mâini și picioare, s-a descoperit botoxul…Ce leacuri avem pentru bătrânețe? Există soluții? Care sunt ultimele cuceriri ale științei cu care putem îndepărta bătrânețea de noi?

Putem acționa prin stilul de viață și activitatea pe care o desfășurăm, din interior, prin ceea ce respirăm și mâncăm, deci introducem în organism, și din exterior, la nivelul pielii, prin ceea ce atingem și cu ce ne atingem. În plus, ne ajută și sportul, contactul cu natura și o atitudine senină în fața trecerii timpului, dar nu pasivă, ci activă, în sensul folosirii produselor care considerăm că ni se potrivesc și de a căror eficiență suntem convinși.
Timpul trece pentru toți, nimeni nu scapă de trecerea timpului. De fapt, de ce îmbătrânim?! Ce se petrece cu noi – în afara faptului că trece timpul – de ce ne schimbăm de la o zi la alta și de la un an la altul?
Zilnic, în corpul nostru au loc procese de ardere. În fiecare clipă au loc procese fiziologice, arderi – ceea ce numim îndeobște viață  – iar ca rezultate, în afara de faptul că ne mișcăm cu energie, apar și radicalii liberi, niște mici fragmente de substanță care atacă ADN-ul uman și îl transformă, îl modifică. Unele procese sunt reversibile, altele nu. Cam asta înseamnă îmbătrânirea. 

Îmbătrânirea începe din momentul în care ne naștem, dar îndeobște se vorbește despre îmbătrânire după 25 – 30 de ani. Există două tipuri de îmbătrânire: îmbătrânirea primară, intrinsecă, determinată de factori genetici, și îmbătrânirea secundară, extrinsecă, produsă de factori externi, mai exact de obiceiurile noastre: expunerea excesivă la soare, fumatul, alimentația, stresul.
Acești factori determină și procese de îmbolnăvire ale organismului, prin scăderea capacității de apărare, a imunității. Primele semne vizibile de îmbătrânire apar însă la nivelul pielii, motiv pentru care conștientizăm îmbătrânirea odată cu apariția acestor semne – apariția ridurilor, reducerea elasticității pielii, scăderea hidratării cutanate, diminuarea luminozității, apariția petelor pigmentare.

Putem obține efecte asupra procesului de îmbătrânire prin alimentație. Ne putem hrăni astfel încât să amânăm apariția semnelor îmbătrânirii, să avem o piele frumoasă, care să strălucească.  Însă, alimentația omului modern s-a schimbat foarte mult – industrializarea și procesarea alimentelor au condus la o calitate mai slabă a acestora, astfel încât ele nu mai pot asigura protecția necesară organismului. Pe lângă acest proces, a crescut și numărul de factori cu potențial agresiv asupra organismului, cu care ne confruntăm.
Ce mancăm se poate transforma într-o sursă de radicali liberi, iar pentru neutralizarea acestora avem nevoie de antioxidanți. O sursă naturală, recunoscută de antioxidanți o reprezintă alimentele de culoare neagră, iar între acestea se remarcă strugurele, un aliment cunoscut și amplu studiat pentru virtuțile sale. 

De altfel, studiul strugurilor negri a condus la descoperirea substanței active din Revidox – cercetătorii spanioli încercau să îmbunătățească calitatea fructelor și legumelor, și au observat creșterea de peste 2.000 de ori a concentrației de resveratrol obținută din struguri, în condiții controlate de iluminare cu ultraviolete.
Descoperirea a fost urmată de studii clinice care au demonstrat că acesta împreună cu extractul uscat de rodie și seleniu alcătuiesc împreună o formulă unică și complexă, denumită Stilvid 84% (forma comerciala Revidox) care stimulează genele SIRT1 denumite și genele longevității, prelungind durata de viață și calitatea acesteia, previne ateroscleroza, stresul oxidativ și semnele îmbătrânirii, acționând la nivel celular. Prin efectul său antioxidant, Revidox anulează jumătate din cantitatea de radicali liberi produsă zilnic.
Descoperirea a fost patentată de cel mai mare organism de cercetare din Spania, Consejo Superior de Investigaciones Cientificas (CSIC), iar Revidox a primit aprobarea Agenției pentru Siguranță Alimentară și Nutriție din Spania. 

Romanița Iovan, celebra creatoare de modă, ia Revidox de un an și jumătate, și efectul pe care l-a observat imediat este nivelul crescut de energie. După două luni și jumătate – trei luni, a început să resimtă și un efect mai subtil, piele strălucitoare și mai catifelată. “Din luna octombrie am început să iau și crema Ox by Revidox, atât crema de față antiaging cât și crema contur de ochi antirid, ambele cu efecte miraculoase, aș spune, pentru că se suprapun efectului din interior. Din câte știu, este singura asociere de acest tip – supliment alimentar și cremă, ceea ce, pentru mine, este o garanție pentru efectele sale. Sunt rezultate demonstrate științific atât pentru Revidox cât și pentru Ox by Revidox, dar cel mai important lucru nu sunt aceste cifre, ci faptul că eu percep direct aceste efecte”
 Atât crema de față cât și crema contur de ochi Ox by Revidox, au un sistem de acțiune revoluționar, pentru că sunt produse prin nanotehnologie – particulele sale sunt atât de mici încât pătrund printre celulele pielii trecând de stratul superficial. Cea mai mare parte a cremelor se opresc la suprafață, nu ajung în straturile profunde, în derm, pentru că moleculele sunt mai mari.   

Există studii care corelează încetinirea proceselor îmbătrânirii cu restricția calorică. Restricția calorică este un proces care presupune reducerea aportului de calorii cu 20 – 40%, într-un proces controlat, cu o dietă variată, cu efectul prelungirii duratei de viață cu până la 40-50 de ani și cu un efect pozitiv legat de apariția bolilor degenerative.
Însă, din fericire, ca să ajungem la acest efect nu este nevoie să ne înfometăm. Știința ne oferă acum mijloacele de acțiune. S-a demonstrat științific că Revidox stimulează o familie de gene, sirtuinele, numite “genele longevității”, care permit creșterea ratei de viață a celulelor. Deci există acest supliment alimentar cu care putem obține același efect.
Administrarea unei capsule de Revidox zilnic, pe o durată de cel puțin un an, asigură declanșarea acestui proces și apariția unor efecte vizibile.  
Revidox ajunge întâi în sânge, după care ajunge la nivel celular, nivel la care și acționează. Un lucru important este că este unul dintre foarte puținele suplimente alimentare care ajunge în circulația sistemică și la nivel celular.
E important de știut că Revidox este un produs sigur iar în urma studiilor clinice s-a demonstrat că nu are reacții adverse, efecte secundare sau interacțiuni medicamentoase atât în cazul pacienților sănătoși cât și în cazul celor cu mai multe afecțiuni care au participat la studiile clinice.
Încetinirea procesului de îmbătrânire e mai accentuată la început și mai atenuată apoi. Însă la un consum regulat și de durata, cu Revidox poți câștiga și 10 ani de tinerețe. 
 Efecte importante ale Revidox au fost observate în urma studiilor clinice la nivelul pielii: gradul de hidratare al pielii, luminozitatea și capacitatea sa antioxidantă cresc cu 80%, elasticitatea pielii crește cu 43%, profunzimea ridurilor se reduce cu 40%, gradul de catifelare al pielii crește cu 20%, petele dispar sau se atenuează. 

Este posibil să nu mai îmbătrânim?
Tinerețea fără bătrânețe și viața fără de moarte este o poveste, dar un sâmbure de adevăr – de strugure și rodie  – tot există. Acest sâmbure de adevăr constă în procesul de încetinire a procesului de îmbătrânire celulară prin administrarea de Revidox și Ox by Revidox (acțiune dublă: sistémică și locală), care înseamnă că ne putem prelungi perioada de sănătate/activitate/tinerețe cu un număr reprezentativ de ani.
 Ceea ce reprezintă o perspectivă fabuloasă pentru noi. Îmbătrânim, dar mai lent, mai frumos și mai sănătos!
Dr Ruxandra Constantina 
Medic specialist medicina familie
apifitoterapie, gemoterapie, biorezonanta, iridologie, reflexoterapie
Centrul terapii naturiste SANAVIT CONSULT
Tel.: 0733.29.93.55
Facebook: SanavitConsult


Traieste sanatos - emisiune Antena 2 

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER