duminică, 5 iunie 2016

Probleme ginecologice, intre informare si tabu !

A venit vara, ne bucuram in sfarsit de zile calde si insorite, stam la soare, inotam in piscine si stranduri.

Ne-am propus ca in cadrul acestui workshop, organizat de VAVIAN PHARMA, dedicat in principal femeilor si pastrarii sanatatii lor intime, sa va furnizam informatii corecte despre eventualele riscuri la care suntem supuse in special vara, ce boli putem contracta in urma inotului in ape reci sau calde-rauri, lacuri, piscine, ape termale.





Pentru noi, femeile, este foarta importanta sanatatea la nivelul aparatului genital; de aceea este necesar sa ne mentinem o igiena intima adecvata prin :
- evitarea stricta a scaldatului in baltile si lacurile neamenajate din jurul marilor orase
-evitarea piscinelor foarte aglomerate si prost intretinute
-efectuarea unui dus inainte de fiecare intrare in psicina si la iesirea din ea
-folosirea obligatorie a unui prosop propriu atunci cand inchiriem un sezlong, la fel daca ne asezam pe marginea piscinei
-mentinerea unui ph vaginal adecvat, adica acid, reprezinta un mod de protectie naturala importanta, intrucat majoritatea micro-organismelor patogene nu se dezvolta intr-un mediu acid. Spalarea frecventa cu sapunuri obisnuite, gel de dus nu este recomandata, deoarece aceste sapunuri sunt alcaline si perturba aciditatea mediului vaginal. Drept rezultat, bacteriile daunatoare care cresc bine intr-un mediu alcalin sunt favorizate sa se dezvolte, iar infectiile vaginale pot fi consecinta.
-alimentatie naturala care sa cuprinda multe verdeturi, legume cu frunze verzi, fructe proaspete, lactate acide (chefir, sana, iaurt)



Care sunt cele mai frecvente afectiuni pe care le putem contracta ?

Infectiile micotice (candidozele) sunt cele mai frecvente infectii genitale suferite de femei in sezonul cald; boala este favorizata de transpiratie sau de umezeala intretinuta de costumul de baie; in plus, clorul utilizat pentru dezinfectia apelor poate duce la dereglarea florei vaginale foarte rapid, chiar si in cazul femeilor care nu si-au inceput viata sexuala.

O alta infectie genitala este trichomonioza; parazitul Trichomonas vaginalis se transmite usor de la o persoana la alta in special prin apa calda a piscinelor, dar si utilizarea in comun a prosoapelor.

Vaginita bacteriana  (vaginoza) apare in conditiile in care flora vaginala normala (dominata de lactobacili) este substituita cu o flora complexa si abundenta de bacterii care se gasesc in mod normal in vagin, cel mai adesea cu Gardnerella vaginalis. Aceasta infectie este foarte comuna in randul persoanelor cu o viata sexuala activa, care au schimbat mai multi parteneri.


Este recomandabil ca, inca de la primele simptome aparute (mancarimi vaginale, senzatia usturime, modificari ale secretiilor vaginale – cantitativ, de culoare, miros) sa mergem la un control ginecologic si sa efectuam o analiza a secretiei vaginale pentru depistarea cauzei; poate fi vorba de o iritatie a mucoase vaginale cauzate de dezinfectantii din apa, de o infectie candidozica sau de o infectie bacteriana.
De vorba cu Dr. Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica - ginecologie. 

La recomandarea medicului specialist vom efectua tratamentul necesar.
In paralel, este recomadabil sa utilizam produse naturale, care previn aparitia acestor inflamatii si infectii genitale sau se pot asocia tratamentului alopat pentru atenuarea simptomatologiei  si prevenirea recidivelor.


Gama Multi-Gyn contine substante naturale, respectiv complexul 2QR de polizaharide bioactive, extras din sucul plantei Aloe barbadensis, util atat in preventie, cat si curativ, care are capacitatea unica de a inhiba dezvoltarea microorganismelor patogene si de a stimula cresterea lactobacililor; produsele din aceasta gama sunt sigure si eficace, fara reactii adverse; nu  contin parfum, conservanti, hormoni, substante iritante; se pot folosi inclusiv in perioada sarcinii si alaptarii.



Multi-Gyn Actigel este un gel bioactiv cu inalta eficienta in rezolvarea unei game largi de probleme vaginale; util in prevenirea si tratamentul vaginozelor bacteriene si a disconfortului vaginal precum:mancarimi, iritatii, roseata si usturimi; totodata optimizeaza flora vaginala si starea tesuturilor.


Multi-Gyn - Femiwash  este o spuma concentrata bio activa pentru igiena intima zilnica, care curata delicat fara sa afecteza sistemul natural de aparare, previne disconfortl vaginal.


Multi-Gyn Flora Plus (care contine complexul 2 QR in combinatie cu prebiotice selective)  este foarte eficient in prevenirea si tratamentul candidozei vaginale deoarece optimizeaza pH-ul vaginal; amelioreaza simptomele vaginale neplacute ca: usturime, mancarime, scurgeri si mirosuri anormale, iritatii locale determinate de candidoza.



Multi-Gyn Intiskin spray se foloseste cu precadere pentru a calma mancarimile, iritatiile si arsurile din zona intima cauzate de epilat, servetele umede, tampoane, hartie igienica, sapun, sport, activitate sexuala; amelioreaza disconfortul la nivelul pielii din zona intima; calmeaza pruritul, iritatia si senzatia de arsura; elimina mirosurile neplacute si ofera prospetime.

O gama speciala destinata mamicilor este Multi-Mam. In perioada verii creste incidenta iritatiilor de la nivelul mameloanelor la femeilor care alapteaza; apar crapaturi, fisuri, umflarea si inflamarea lor. Chiar infectia la acest nivel. Evitati spalarea sanului cu sapunuri care usuca pielea pentru a preveni iritatiile mamelonului.


Trebuie folosite numai produse ce au la baza ingrediente naturale si nu contin conservanti; sunt absolut sigure pentru mama si copil.
Mameloanele se pot masa cu Multi-Mam Balm sau Lanolin in perioada sarcinii pentru a preveni uscarea si craparea lor in timpul alaptarii.
Daca apare durere, roseata sau umflaturi la nivelul mamelonului folositi Multi-Mam Compresse pentru evitarea ragadelor.
umflaturi si sensibilizare.

Va dorim o Vara minunata !




Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER