luni, 13 iunie 2016

Cum sa tinem la distanta tantarii !

A venit anotimpul cald si, odata cu el, au aparut si insectele, respectiv tantarii, a caror intepatura poate provoca, in special la persoanele mai sensibile, reactii inflamatorii. In orice caz, este bine sa tinem aceste mici zburatoare departe de noi. 
Pentru aceasta, avem cateva metode simple si naturale, variante mult mai sanatoase la pastilele contra tantarilor, de exemplu, care contin multe substante chimice iritante, alergice, chiar nocive pentru organismul nostru.


Acestea fiind spuse, metodele simple si naturale sunt reprezentate de cateva plante cu efecte benefice pentru pielea noastra.


Metode prin care puteti folosi „plantele antitantari”

Se pare ca tantarii, plus alte insecte, sunt atrasi de mirosul pe care il emana corpul nostru. Astfel, daca va petreceti timpul mai mult in aer liber, puteti sa va asteptati la multe intepaturi de insecte. Pe de alta parte, anumite arome puternice, neplacute pentru insecte, in special pentru tantari, pot ascunde mirosul pielii, tinandu-i departe de noi. Iata care sunt plantele si prin ce metode puteti pacali tantarii:
  • Instilati, in lampa de aromoterapie, cinci picaturi de ulei esential de eucalipt, de lavanda, de musetel, de cimbru, de citronella sau de bergamota. Aceste uleiuri nu vor permite tantarilor sa intre in camera.
  • Din cate s-a observat, tantarii se feresc de aroma de levantica, deci puteti pune la geam un ghiveci cu aceasta planta sau flori de levantica uscata intr-un bol, oriunde in camera. De asemenea, levantica tine la distanta moliile si mustele.
  • Aceleasi efecte benefice impotriva intepaturilor de tantari are si menta. Puteti freca niste frunze proaspete de menta pe zonele expuse ale corpului (brate, picioare, gat) sau puteti aplica creme naturale ce contin extracte de citronella, rozmarin, salvie, eucalipt sau scortisoara.
  • In caz de intepatura, local, dupa spalarea zonei cu apa rece si sapun, puteti aplica un cub de gheata, o compresa cu apa rece sau cu tinctura de iedera, de arnica ori cu bitter suedez. Se pot aplica si frunze proaspete, zdrobite, de patlagina, de busuioc, de salvie, brusture, roinita, nuc, aloe vera sau de sunatoare. Pe locul cu probleme puteti aplica si cateva picaturi de zeama de lamaie. Toate aceste remedii diminueaza inflamatia si durerea, avand actiune antiseptica si calmanta. Tot local, se pot aplica si uleiuri esentiale (de musetel, de roinita, de eucalipt, de lavanda si de cimbru) in combinatie cu uleiuri vegetale, precum uleiul de migdale, de jojoba sau cu alte uleiuri vegetale.

Citeste mai mult pe https://www.farmaciata.ro/farmacia-naturii/item/25991-plante-care-tin-tantarii-la-distantahttps://www.farmaciata.ro/farmacia-naturii/item/25991-plante-care-tin-tantarii-la-distanta




Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER