vineri, 13 ianuarie 2017

Chimicalele - pericol major pentru sanatatea copiilor


Chimicale de evitat daca ai copii
Chimicalele sunt prezente peste tot in viata noastra; in alimente, bauturi, in aerul ingerat, in produsele de ingrijire personala, in recipiente, in produsele pentru curatenia casei.
Veti spune ca asta este lume in care traim, platim pretul progresului…..si totusi putem sa fim mai atenti in special cand vine vorba de femeile insarcinate, de mamele care alapteaza, de copiii nostri. 

Din nefericire, asta nu este o sarcina simpla. Produsele pentru baie si ingrijirea corporala a copiilor adesea contin chimicale sintetice care au fost corelate cu efecte daunatoare sanatatii; interfereaza cu dezvoltarea fizica si psihica al lor, perturba balanta hormonala, le scad imunitatea. Actioneaza prin efect cumulativ, deci folosirea lor repetata si prelungita provoaca daune, uneori ireparabile, organismului uman.
Perturbatorii endocrini
Cunoscute ca PED-uri (bisfenoli, dioxina, ftalati), ei pot interfera cu sistemul endocrin, afecteaza sistemul nervos; pot provoca hiperactivitate, ADHD si tulburari de comportament la copii.

Vopselurile si colorantii sintetici
Sunt obtinuti din gudron de carbune si pot declansa crize alergice, astmatiforme, cancer.
Parfumurile sintetice
Contin foarte multe ingrediente chimice, multe dintre ele nocive pentru sanatate: pot provoca alergii respiratorii, crize de astm bronsic, migrene.

Deci este recomandabil sa utilizam produse bio, ce contin numai ingrediente naturale !

Este foarte important sa invatam ce inseamna sa mancam sanatos, cum sa combinam corect alimentele pentru o digestie optima, importanta alimentatiei ecologice. Orice persoana este libera sa-si aleaga tipul alimentatie-omnivora, vegetariana, raw-vegana. Importanta este moderatia si cumpatarea, evitarea obiceiurilor nocive ce pot transforma un aliment sanatos intr-unul nociv pentru si organism (de ex prajirea), eliminarea din alimentatie a alimentelor de tip fast-food, a produselor de patiserie, a bauturilor din comert. Limitati consumul de zahar, de sare, de faina alba, de grasimi trans, ele provoaca inflamatie in corpul nostru .

sursa foto aici 


Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER