duminică, 1 ianuarie 2017

REMEDII ANTI-MAHMUREALA

Nu putini dintre noi au resimtit din plin starea de "mahmureala" care urmeaza unei mese copioase, stropite din plin cu alcool. Sa nu uitam ca fiecare om are cantitatea proprie de enzime care metabolizeaza alcoolul la nivelul ficatului, de aceea fiecare dintre noi are un alt grad de toleranta la intoxicatia cu alcool.
Un proverb german spune : Intotdeauna sunt necesare numai trei pahare: primul pentru sanatate şi buna dispozitie, al doilea pentru creatie şi intelepciune şi al treilea pentru somn şi odihnă.
Deci sa ne oprim la atata !



Mahmureala este o stare asociata cu ameteli, dureri cap, greata, arsuri stomacale, tulburari de tranzit intestinal, care apare dupa consumul exagerat de alcool. Pentru prevenirea aparitiei acestor simptome neplacute, este recomadabil sa beti cantitati moderate de alcool, sa nu amestecati bauturile alcoolice intre ele, sa nu le asociati sub nici o forma cu bauturile energizante; in schimb este bine sa asociati consumul de alcool cu consumul de alimente si de lichide-apa, ceaiuri; incercati sa faceti o plimbare (15-20 min) in aer liber dupa terminarea betiei, dupa care mergeti la culcare.
Daca totusi va treziti a doua zi cu o stare neplacuta, specifica consumului crescut de alcool, puteti incerca cateva remediii simple:
-luati un mic dejun consistent-oua (fierte, ochiuri in apa), branza, peste, salata de cruditati
-hidratati-va corespunzator: apa simpla, apa cu lamaie si miere, sucuri naturale de fructe si legume; puteti consuma si o cafea sau, de preferat, 2-3 cani de ceai verde sau negru, ceai menta, musetel, armurariu, cimbru, papadie, urzica, sunatoare, soc
-consumati suc de orz verde
-consumati supa/ciorba de legume, acrita cu bors sau zeama de varza
-consumati fructe bogate in antioxidanti si vitamine-banane, struguri, acai, papaya, rodii, fructe padure, pepene, mere; fructe oleaginoase - mango, avocado; fructe deshidratate
-administrati-va comprimate ce contin extracte naturale de antioxidanti plus vitamine si minerale
-luati extract de armurariu (silimarina) pentru protectia ficatului; de ginseng, ulei de catina, drojdie de bere
-produsele stupului sunt deosebit de utile: miere, polen, laptisor matca




Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER