luni, 10 iulie 2017

Plantele in slujba feminitatii


Organismul femeii este supus variatiilor hormonale toata viata, incepand de la pubertate si pana la menopauza!
Cate dintre noi, femeile, nu am suferit de tulburari de ciclu (cicluri dureroase, sindrom premenstrual, hemoragii), sau nu ne-am confruntat cu prezenta fibroamelor sau a chisturilor ovariene ?

Sa nu uitam de incidenta crescuta a infectiilor genitale si ranilor pe col; iar endometrioza, sindromul ovarelor polichistice sunt tot mai prezente in viata tinerelor femei, cauza majora de sterilitate.




Cauza ? De cele mai multe ori un stil de viata stresant, cu suprasolicitari permanente, neglijarea orelor de relaxare si de somn; obiceiuri nocive (fumat, alcool in exces, bauturi energizante si cele sintetice din comert); o alimentatie nesanatoasa, bogata in mancare aditivata, plina de hormoni si antibiotice (vezi carnea pui din comert), grasimi hidrogenate, zahar, sare iodata; utilizarea zilnica a unor produse (de ingrijire personala sau pentru curatenia casnica) ce contin xenoestrogeni - adica substante chimice cu structura asemanatoare estrogenilor care, odata introdusi in organism (prin alimentatie, piele, inhalare) perturba grav sistemul hormonal al femeii; si, foarte important, dezechilibrele psiho-emotionale perturba echilibrul hormonal feminin.


Exista o multitudine de plante care intervin in mentinerea acestui echilibru hormonal, care actioneaza benefic la nivelul aparatului genital feminin si care au efect antispastic, antialgic, antiseptic si antiinflamator.

Cretisoara este un bun reglator hormonal, ce are actiune diuretica, antihemoragica, astringenta, antiinflamatorie, cicatrizanta. Ea este indicata in caz de dismenoree, sangerari menstruale abundente; este utila si in mentinerea sub control a chisturilor ovariene si mamare.
Ajuta, totodata, in mentinerea sarcinilor in cazul femeilor cu predispozitie la avort si are efect favorabil in diminuarea simptomatologiei specifice menopauzei. Se administreaza sub forma de ceai sau tinctura. 

Lemnul-dulce, trifoiul rosu,  dong-quai, mararul contin fitoestrogeni; sunt utile in caz de tulburari de ciclu (oligomenoree, amenoree),  accentueaza caracterele specific feminine, stimuleaza cresterea sanilor; preparatele ce contin fitoestrogeni sunt indicate pentru combaterea infertilitatii, a hirsutismului si a frigiditatii la femei, a tulburarilor specifice premenopauzei si menopauzei (bufeuri, transpiratie, iritabilitate), prevenirea osteoporozei.

Atentie in cazul utilizarii plantelor ce contin fitoestrogeni! Trebuie administrate pe perioade determinate de timp si nu persoanelor care au o predispozitie sau chiar prezinta chisturi, fibroame sau cancere genitale sau mamare.

Coada-soricelului are o actiune excelenta asupra aparatului genital feminin si este utila in caz de dismenoree, tulburari de ciclu, fibrom, chist sau cancer ovarian.
Se utilizeaza intern sub forma de infuzie sau tinctura, in asociere cu administrarea locala, sub forma de comprese sau spalaturi vaginale, bai de sezut.


Galbenele contin substante cu efect cicatrizant, dezinfectant, antiinflamator, benefic in sfera genitala. Galbenele se pot folosi intern (infuzie, tinctura) si extern (bai de sezut, creme, supozitoare) pentru diferite afectiuni genitale, avand efecte antiinflamatorii, antimicrobiene si cicatrizante; tulburari de menopauza, dismenoree, vaginite, anexite, leucoree, tricomoniaza, candidoza sau alte micoze. Ceaiul e util in caz de osteoporoza, dismenoree, tulburari de menopauza.


Gemoterapia este deosebit de utila in caz de :
-tulburari de ciclu , ciclu dureros (dismenoree), sindrom premenstrual
-chisturi ovariene
-fibrom uterin
-cervicita
-mastoza fibro-chistica
-tulburari de fertilitate
-acneea adolescentelor
-tulburari de menopauza

Se pot utiliza cure prelungite din extracte din mladite de zmeur, muguri de coacaz negru, amenti salcie, muguri calin, mladite de tuia, mladite de mur, doar in cadrul unei scheme personalizate recomandate de catre un medic apifitoterapeut.

Suntem alaturi de tine si te ajutam sa isi recuperezi viata normala, fara durere si probleme genitale, numai prin terapii naturale cu rezultate imediate, sigure si eficace, fara hormoni sintetici si efecte adverse! 
O spune un medic cu experienta si dubla specializare : dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicina familie, apifitoterapie, naturopatie.

Fii sigura ca esti pe maini bune, incearca si te vei convinge !
Programari la 0734 410 417 !



Sursa foto: aici
Sursa foto slide: aici

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER