miercuri, 5 iulie 2017

Remedii naturiste care te scapa de varice


Varicele reprezinta dilatatii venelor superficiale, care apar cel mai frecvent la nivelul membrelor inferioare (gambe si coapse); ele sunt consecinta unei insuficiente veno-limfatice.
Afectiunea se agraveaza vara, din cauza temperaturilor ridicate, care provoaca vasodilatatia si accentueaza stagnarea sangelui si a limfei la nivelul picioarelor.

Apare senzatia de picioare grele, tensiune, durere, arsuri la nivelul gambelor si picioarelor, amorteli si furnicaturi la acest nivel.
Factorii favorizanti sunt: sexul feminin, sarcina, varsta, obezitatea, baile fierbinti si sauna practicate frecvent, fumatul, statul prelungit in picioare.
Tratamentul este local si general.
Ca si masuri generale :
·         purtarea ciorapilor elastici de contentie recomandati de un medic flebolog, in mod individualizat.
·         activitate fizica regulata, mersul pe jos in reprize de cate 20-30 de minute, exercitii pentru musculatura gambei, mersul pe bicicleta, inotul.
·         evitarea pozitiei picior peste picior, a ortostatismului prelungit, a pantofilor cu tocuri inalte.
·         de cate ori puteti, ridicati picioarele mai sus decat nivelul inimii.
·         dusuri alternative cald-rece la nivelul picioarelor si gambelor
·         evitarea expunerii la soare
·         se recomanda consumul de alimente care contin rutin, cu efect protector al peretelui capilarelor sanguine, antiinflamator, antioxidant si anti-trombotic: hrisca, polen, citricele (lamaile, in special coaja, portocalele, grepfruit), caisele, visinele, ciresele, merele, prunele, fructele de padure (coacazele rosii si negre, macesele, zmeura, afinele), strugurii.
·         se recomanda inotul, mersul pe jos, mersul pe bicicleta

Se pot utiliza plante care au efecte de favorizare a microcirculatiei, de crestere a rezistentei peretelui vascular si diminuarea permeabilitatii capilarelor, de combatere a stazei venoase, de fluidizare a sangelui.
Acestea se adminstreaza pe cale interna (sub forma de ceai, tinctura, capsule) : extracte naturale de sulfina galbena, ghimpe, vita-de-vie, fructe de padure, hibiscus, ginkgo biloba, salcie, curcumina, ghimbir, rozmarin, ananas, strugurii rosii, paducel, mesteacan, urzica.

Deosebit de utila este gemoterapia (extract de castan, de ginkgo, scoarta lamaie), in cure periodice recomandate de un medic apifitoterapeut.
Benefic este si consumul de ceai verde, polifenolii continuti imbunatatesc circulatia si fluidifica sangele.

Local se fac aplicatii cu unguent sau gel ce contine extract de spanz, castan, galbenele, hamamelis, hirudina (enzima eliberata de lipitori, cu efecte anticoagulant), arnica, coada-soricelului, ulei din samburi struguri, ulei de lemongrass; se poate face un masaj local bland efectuat in sens ascendent.

Utile sunt si baile de plante, care amelioreaza circulatia periferica; ele pot fi locale (de picioare) sau generale, se adauga cateva picaturi de ulei esential de menta, rozmarin, eucalipt in apa de baie; sau tinctura arnica.


sursa foto aici 

Trimiteți un comentariu

Adaugare comentariu

Tasteaza cuvantul cheie dorit si apasa ENTER